+40 755-978-423 Ladislau T ; +40 744-610-866 Stefan R   |   club@racingbikepro.ro

Ziua Parcului Natural Lunca Muresului 2016 – MTB

Editia a-VI-a


REGULAMENT:

DATA: 25.06.2016

LOCUL DESFASURARII:

Parcul Natural Lunca Muresului – Centrul de vizitare, ARAD (RO)

Organizator:

Administratia Parcului Natural Lunca Muresului

Colaboratori:

Racing Bike Pro

Sponsori:

Racing Bike Shop

TRASEU SI CATEGORII:

Cursa Race 3.5 Km :      10 – 13 , 14 – 17, masculin si feminin – start la ora: 11:30

Cursa  Indemanare Kids: Sub 10 ani  – start la ora: 12:00

Participarea este posibila doar cu acordul scris al parintilor.

Participantii vor putea participa doar cu semnatura unui tutore prezent la inscriere / validare sau pe baza unui acord scris si semnat de catre parinti si autentificat de catre un notar public. (DOWLOAD FORMULAR)

Varsta pentru stabilirea categoriei se considera calculand diferenta intre anul curent si anul de nastere al concurentului, indiferent de luna sau data nasterii, conform regulamentului general de organizare a ciclismului ca sport. Exemplu: 2015 – 2000 = 15 ani

CONDITII DE PARTICIPARE:

Competitia este deschisa oricarui iubitor al sportului si al miscarii în natura.Sunt necesare: o stare buna de sanatate si acceptul scris si semnat al parintilor sau al tutorelui legal, pe formularul de înscriere si pe declaratia de responsabilitate. Participantii isi asuma întreaga responsabilitate pentru starea de sanatate în care se afla. Orice participant înscris, va avea un numar de concurs furnizat de organizatori. Orice participant trebuie sa respecte regulile competitiei si trebuie sa urmeze indicatiile date de organizatori.

 

Download Regulament

Declaratie Copii

 

ÎNSCRIERE:

 Înscrierea se poate face:

– on-line

  • La fata locului

TAXA DE ÎNSCRIERE:

Participarea la aceasta competitie este gratuita.

PACHET START:

Fiecare participant care va lua startul la aceasta competitie va primi din partea organizatorilor un pachet care va contine numarul de concurs

ANULARI:

Evenimentul poate fi anulat din motive de forta majora, participantii nu vor beneficia de compensatii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli de cazare sau transport.

RESPONSABILITATE:

Fiecare participant care ia parte la competitia  – Ziua Parcului Natural Lunca Muresului MTB– este responsabil pentru propria securitate si siguranta.

Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de ranire sau pagube, inconveniente datorate anularii, întârzierii sau modificarii traseelor care pot surveni în timpul desfasurarii evenimentului.

Fiecare participant trebuie sa semneze, înainte de înscriere, o declaratie de responsabilitate, prin care îsi asuma riscurile ce rezulta din participarea la un astfel de eveniment si orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

CARACTERISTICI ALE COMPETITIEI:

Evenimentul este o competitie outdoor. Traseul este neamenajat si neprotejat, prin padure.Toate acestea necesita experienta si cunostinte speciale, cum ar fi:

– fiecare participant sa aiba cunostinte tehnice despre abordarea unui traseu neamenajat prin padure;

– fiecare participant ar trebui sa dea dovada de fair play si prietenie si sa actioneze în consecinta atunci când situatia o cere;

– fiecare participant ar trebui sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitilor, mediul si conditiile în care se desfasoara acestea;

– fiecare participant trebuie sa stie ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea si viata lui si / sau a altor participanti si sa actioneze în consecinta pentru a se proteja atunci când simte sau observa un pericol.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU:

– bicicleta în stare buna de functionare,

– casca de protectie,

– numar (furnizat de organizatori)

Lipsa acestor articole duce la descalificare.

NUMERE DE CONCURS:

Numerele de concurs vor fi primite în momentul înscrierii, dupa ce participantul a completat si a semnat formularul de înscriere, declaratia de responsabilitate .

Numerele de concurs trebuie purtate pe ghidonul bicicletei  în loc vizibil, trebuie sa fie vizibile pe toata perioada cursei. Logo-urile plasate pe numere trebuie sa fie vizibile. Numerele nu trebuie sa fie taiate sau modificate sub nici o forma in timpul concursului. Nerespectarea acestui lucru va atrage dupa sine descalificarea.

VALIDARE / SEDINTA TEHNICA / START

Sedinta tehnica va avea loc în ziua cursei.

Verificarea materialelor va începe cu 15 minute înainte de start. Cu 15 minute înainte de start se vor transmite eventualele noutati si modificari aparute.

LIMITA DE TIMP

Cursa   Race 3.5 Km:  termen limita 1h

Restul categoriilor nu au termen limita

OPRIREA / RETRAGEREA DIN CURSA:

Organizatorul îsi rezerva dreptul de a opri un participant în urmatoarele cazuri:

– s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;

– în cazuri exceptionale.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanuntarea retragerii din cursa va cauza o operatiune de cautare si salvare (echipe de salvare) pe cheltuiala participantului implicat. Retragerea va fi confirmata prin semnatura pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii, exceptie facând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

CRONOMETRAJ:

Cronometrajul se face in sistemul clasic

CLASAMENTE / PREMII:

Clasamentele vor fi întocmite pe urmatoarele categorii:

Cursa RACE 3.5 Km :      10-13 , 14-18,  masculin si feminin

Cursa Indemanare Kids :  Sub 10 ani

Se vor acorda premii primilor trei clasati la fiecare categorie constand in diploma, medalie si premiile din partea sponsorilor/organizatorilor.

Premii Speciale:

–    Cel mai tanar concurent

  • Cea mai tanara concurenta
  • Cel/cea mai indematic/a
  • Premiu de simpatie

CONSERVAREA NATURII:

Lasarea de gunoaie pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului înconjurator va atrage dupa sine descalificarea.

SUPORTERI / AJUTOR:

Suporterii pot sustine orice competitor cu conditia sa respecte regulile de conduita, indicatiile autoritatiilor si/sau ale oficialilor si sa nu împiedice desfasurarea competitiei. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), exceptie facând cazurile deosebite si ajutorul acordat în punctele de realimentare amenajate, unde competitorii pe lânga bauturile, fructele si alimentele energizante oferite de organizatori pot primii si alte alimente, lichide.

PENALIZARI:

Urmatoarele actiuni atrag descalificarea:

– scurtarea traseului

– nerespectarea mediului înconjurator

– modificarea numarului de concurs

– nerespectarea regulilor competitiei

– comportament nesportiv fata de alti participanti, oficiali, public, alte persoane.

– lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu

CONTESTATII:

Orice participant poate face o contestatie împotriva altui participant care nu a respectat regulile competitiei sau împotriva deciziilor oficialilor. Contestatia se va depune la biroul de Informatii, în scris, la 15 minute de la afisarea rezultatelor complete provizorii împreuna cu o taxa de 60 lei. Rezolvarea contestatiei se va face in urmatoarele 30 minute. Taxa de 60 lei va fi înapoiata petentului, daca contestatia va fi acceptata.

Prin înscriere si participare fiecare participant confirma ca a citit, înteles si acceptat conditiile de participare si aceste reguli, îsi asuma riscurile participarii la competitia Ziua Parcului Natural Lunca Muresului MTB si sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante ca: trafic, conditii meteo, schimbarea vremii, zona în care se afla, echipament.

MODIFICARI:

Echipa de organizare isi rezerva dreptul de schimbare în detaliu a regulilor si modul de desfasurare a competitiei, pâna la data de 19 Iunie 2014. Aceste posibile schimbari vor fi publicate pe pagina oficiala de internet cât si pe panourile de informatii din zona de start/sosire.

Organizarea fiecarui concurs se bazeaza pe o logistica moderna, menita sa asigure standarde de siguranta, performanta si protectie a mediului:

– asistenta medicala, inclusiv echipaj medical de urgenta;

– puncte de hidratare, alimentare si asistenta tehnica pe traseu;

– marcaje executate cu materiale eco;

Traseele competitiilor vor fi alese in asa fel incat sa poata fi parcurse fara probleme de catre toti participantii.

Regulamentul competitiei, precum si traseele vor fi disponibile si pe pagina de Facebook


DESCRIERE TRASEU

Pending


INSCRIERE

INSCRIEREA IN CURSA – Ziua Parcului Natural – Lunca Muresului 2015 A FOST INCHISA

PARTICIPANTI CURSA – Ziua Parcului Natural – Lunca Muresului 2015REZULTATE

Pending