+40 755-978-423 Ladislau T ; +40 744-610-866 Stefan R   |   club@racingbikepro.ro

Lunca Muresului MTB-XCM – PRIMA PEDALA

Deschiderea oficiala a Sezonului Ciclist 2015 in Arad

Editia a-Ill-a


REGULAMENT:

DATA: 04.04.2015

LOCUL DESFASURARII:

Parcul Natural Lunca Muresului, ARAD (RO)

Initiatori:

Racing Bike Pro

Asociatia Biciclistilor Amatori  – Arad

Parcul Natural Lunca Muresului

Asociatia Euromediu

Centrul Municipal de Cultura Arad

Colaboratori: Primaria Arad, Centrul Cultural Judetean Arad, Politia Locala Arad, Condor Club, ISJ, Palatul Copiilor, Asociatia Gifted Children, Lexus Publicitate Arad,Centrul Local Phoenix Arad – Cercetasii Romaniei

Sponsori:

Best Consulting, Westfield, Lexus Publicitate Arad; Racing Bike Shop; BNB; Activ Club Arad; Flatlock Arad; Com Nico Motors Arad; Gradinita Helen Doron English, Marelbo, Foto Lux Arad; Profilaxis Arad; Gabriela Szatmari; Pro FM; Cmi Dr. Zamfir Ancuta.

Invitati: KissFM, Politia Rutiera, ONG-uri, Scoala Populara de Arte, Scolile aradene, Palatul Copiilor, CCJA, Club Kiokusin, Crucea Rosie, Poney Club, CCJA, ISJ, Primaria Pecica, Asociatia Gifted Children, Club ATM Cicloturism.

TRASEU SI CATEGORII:

Cursa RACE 26 Km (3 ture):      18-29 , 30-39,  39+  masculin si feminin – start la ora : 11:30

Cursa   Elite  35 Km (4 ture):     18+  masculin si feminin – start la ora : 10:00

Cursa Sosea 25 KM :     Cursiere Open masculin si feminin: – start la ora :14:00

Cursa MTB KIDS :          Copii 1-8 ani –Traseu individual jaloane : – start la ora 11:45

Copii 9 -13 ani – Traseu MTB padure circuit 7 km – start la ora : 13:35

Copii 14 -17 ani – Traseu MTB padure circuit 7 km – start la ora : 13:30

Cursa FAMILY (orientare turistica pe biciclete): minim un adult + minim 1 copil sub 10 ani : – start la ora : 13:00. ATENTIE: in afara de timp, celalat criteriu de punctare a concurentilor este completarea exacta a traseului, prin gasirea tuturor reperelor de pe traseu!

Participarea este posibila pe proprie raspundere.

Participantii cu varsta sub 18 ani vor putea participa doar cu semnatura unui tutore prezent la inscriere / validare sau pe baza unui acord scris si semnat de catre parinti si autentificat de catre un notar public. (DOWLOAD FORMULAR)

Varsta pentru stabilirea categoriei se considera calculand diferenta intre anul curent si anul de nastere al concurentului, indiferent de luna sau data nasterii, conform regulamentului general de organizare a ciclismului ca sport. Exemplu: 2015-1985 = 30 ani

CONDITII DE PARTICIPARE:

Competitia este deschisa oricarui iubitor al sportului si al miscarii în natura.Sunt necesare: o stare buna de sanatate, un nivel corespunzator de antrenament, si un bagaj de cunostinte tehnice specifice. Cei care nu au împlinit 18 ani trebuie sa aiba acceptul scris si semnat al parintilor sau al tutorelui legal, pe formularul de înscriere si pe declaratia de responsabilitate. Participantii isi asuma întreaga responsabilitate pentru starea de sanatate în care se afla. Orice participant înscris, va avea un numar de concurs furnizat de organizatori. Orice participant trebuie sa respecte regulile competitiei si trebuie sa urmeze indicatiile date de organizatori.

Download Regulament

ÎNSCRIERE:

 Înscrierea se poate face:

– on-line pe site-ul www.primapedala.ro. Înscrierile on-line vor fi validate doar in momentul incasarii/confirmarii platii taxei de participare.

Plata taxei se poate face:

– In contul RO71 BTRL 0020 1205 W249 82XX (specificati taxa inscriere Prima Pedala) – Banca Transilvania. Titular cont Clubul Sportiv Racing Bike Pro;

– La sediul magazinului Racing Bike Shop (Arad, Str.Dorobantior Nr.1);

– La fata locului, in cazul in care participantul este DEJA inscris on-line.

Înscrierea prin fax, telefon sau e-mail nu este posibila.

Formularele fara semnatura nu vor fi acceptate.

TAXA DE ÎNSCRIERE:

40 Ron si va fi perceputa doar pentru cursele: Race, Elite si Sosea.

PACHET START:

Fiecare participant care a achitat taxa de inscriere va primi din partea organizatorilor un pachet care va contine: numar de concurs cu chip, baton energizant, bidon de hidratare de 700 ml.

ANULARI:

Daca evenimentul este anulat din motive de forta majora, participantii nu vor beneficia de compensatii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli de cazare sau transport.

RESPONSABILITATE:

Fiecare participant care ia parte la competitia  – Lunca Muresului MTB-XCM – PRIMA PEDALA – este responsabil pentru propria securitate si siguranta.

Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de ranire sau pagube, inconveniente datorate anularii, întârzierii sau modificarii traseelor care pot surveni în timpul desfasurarii evenimentului.

Fiecare participant trebuie sa semneze, înainte de înscriere, o declaratie de responsabilitate, prin care îsi asuma riscurile ce rezulta din participarea la un astfel de eveniment si orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

CARACTERISTICI ALE COMPETITIEI:

Evenimentul este o competitie outdoor. Traseul este neamenajat si neprotejat, prin padure.Toate acestea necesita experienta si cunostinte speciale, cum ar fi:

– fiecare participant sa aiba cel putin o experienta generala despre concursurile de biciclete din punct de vedere al conditiei fizice;

– fiecare participant sa aiba cunostinte tehnice despre abordarea unui traseu neamenajat prin padure;

– fiecare participant ar trebui sa aiba un bun simt al directiei pe teren montan, chiar si în conditii de vreme rea si vizibilitate redusa.

– fiecare participant ar trebui sa dea dovada de fair play si prietenie si sa actioneze în consecinta atunci când situatia o cere;

– fiecare participant ar trebui sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitilor, mediul si conditiile în care se desfasoara acestea;

– fiecare participant trebuie sa stie ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea si viata lui si/sau a altor participanti si sa actioneze în consecinta pentru a se proteja atunci când simte sau observa un pericol.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU:

– bicicleta în stare buna de functionare,

– casca de protectie,

– numar cu chip (furnizat de organizatori)

Lipsa acestor articole duce la descalificare.

NUMERE DE CONCURS:

Numerele de concurs vor fi primite în momentul validarii înscrierii, dupa ce participantul a completat si a semnat formularul de înscriere, declaratia de responsabilitate .

Numerele de concurs trebuie purtate pe ghidonul bicicletei  în loc vizibil, trebuie sa fie vizibile pe toata perioada cursei. Logo-urile plasate pe numere trebuie sa fie vizibile. Numerele nu trebuie sa fie taiate sau modificate sub nici o forma in timpul concursului. Nerespectarea acestui lucru va atrage dupa sine descalificarea.

VALIDARE / SEDINTA TEHNICA / START

Sedinta tehnica va avea loc în ziua cursei.

Verificarea materialelor va începe cu 30 minute înainte de start. Cu 30 minute înainte de start se vor transmite eventualele noutati si modificari aparute.

LIMITA DE TIMP

Cursa Race 26Km :      termen limita 2h:30min

Cursa   Elite  35 Km :     termen limita 2h:30min

Cursa Sosea 25 KM :     termen limita – 80 minute

Restul categoriilor nu au termen limita

OPRIREA / RETRAGEREA DIN CURSA:

Organizatorul îsi rezerva dreptul de a opri un participant în urmatoarele cazuri:

– s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;

– în cazuri exceptionale.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanuntarea retrageriidin cursa va cauza o operatiune de cautare si salvare (echipe de salvare) pe cheltuiala participantului implicat. Retragerea va fi confirmata prin semnatura pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii, exceptie facând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

CRONOMETRAJ:

Cronometrajul se face in sistemul electronic pentru cursele: Race; Elite; Sosea

CLASAMENTE/PREMII:

Clasamentele vor fi întocmite pe urmatoarele categorii:

Cursa Race 26 Km :      18-29 , 30-39,  39+  masculin si feminine

Cursa   Elite  35 Km :     18+  masculin si feminin

Cursa Sosea 25 KM :     Cursiere Open masculin si feminin

Cursa MTB KIDS :         Copii 1-8 ani –Traseu individual jaloane

Copii 9 -13 ani –Traseu MTB padure circuit 7 km

Copii 14 -17 ani –Traseu MTB padure circuit 7 km

Cursa FAMILY (orientare turistica pe biciclete): minim un adult + minim 1 copil sub 10 ani

Fondul de premii :  6.000 Ron

Se vor acorda premii primilor trei clasati la fiecare categorie constand in diploma, medalie si premiile din partea sponsorilor.

CONSERVAREA NATURII:

Lasarea de gunoaie pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului înconjurator va atrage dupa sine descalificarea.

SUPORTERI / AJUTOR:

Suporterii pot sustine orice competitor cu conditia sa respecte regulile de conduita, indicatiile autoritatiilor si/sau ale oficialilor si sa nu împiedice desfasurarea competitiei. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), exceptie facând cazurile deosebite si ajutorul acordat în punctele de realimentare amenajate, unde competitorii pe lânga bauturile, fructele si alimentele energizante oferite de organizatori pot primii si alte alimente, lichide.

PENALIZARI:

Urmatoarele actiuni atrag descalificarea:

– scurtareatraseului

– doping

– nerespectarea mediului înconjurator

– modificarea numarului de concurs

– nerespectarea regulilor competitiei

– comportament nesportiv fata de alti participanti, oficiali, public, alte persoane.

– lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu

CONTESTATII:

Orice participant poate face o contestatie împotriva altui participant care nu a respectat regulile competitiei sau împotriva deciziilor oficialilor. Contestatia se va depune la biroul de Informatii, în scris, la 15 minute de la afisarea rezultatelor complete provizorii împreuna cu o taxa de 60 lei. Rezolvarea contestatiei se va face in urmatoarele 30 minute. Taxa de 60 lei va fi înapoiata petentului, daca contestatia va fi acceptata.

Prin înscriere si participare fiecare participant confirma ca a citit, înteles si acceptat conditiile de participare si aceste reguli, îsi asuma riscurile participarii la competitia Lunca Muresului MTB-XCM – PRIMA PEDALA–  si sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante ca: trafic, conditii meteo, schimbarea vremii, zona în care se afla, echipament.

MODIFICARI:

Echipa de organizare isi rezerva dreptul de schimbare în detaliu a regulilor si modul de desfasurare a competitiei, pâna la data de 04 Aprilie 2014. Aceste posibile schimbari vor fi publicate pe pagina oficiala de internet www.primapedala.ro cât si pe panourile de informatii din zona de start/sosire.

Organizarea fiecarui concurs se bazeaza pe o logistica moderna, menita sa asigure standarde de siguranta, performanta si protectie a mediului:

– asistenta medicala, inclusiv echipaj medical de urgenta;

– sistem de cronometrare electronica performant MyLaps cu chipuri individuale de unica folosinta, cu  punct intermediar de control monitorizat video;

– puncte de hidratare, alimentare si asistenta tehnica pe traseu;

– marcaje executate cu materiale eco;

– echipaj moto pentru verificarea si inchiderea traseului.

Traseele competitiilor vor fi alese in asa fel incat sa poata fi parcurse fara probleme de catre toti participantii.

Regulamentul competitiei, precum si traseele vor fi disponibile pe site-ul www.primapedala.ro , precum si pe pagina de Facebook.


DESCRIERE TRASEU

Traseul va fi un circuit care va trebui parcurs de mai multe ori in functie de categoria de concurs. Acesta nu prezinta dificultati, doar in cazul unor precipitatii abundente.
Locul de Start si Sosire va fi platoul din fata sediului Parcului Natural Lunca Muresului Arad.


INSCRIERE

INSCRIEREA IN CURSA – Prima Pedala / Arad Lunca Muresului A FOST INCHISA

PARTICIPANTI CURSA – Prima Pedala / Arad Lunca Muresului


DOWNLOAD TRASEU

Descarca Traseu GPS

(Pentru dezarhivare folositi UnRar sau UnZip)


CAZARE

http://www.cazarearad.ro

http://www.booking.com


REZULTATE

Clasament Elite P.P 2015

Clasament general Race P.P 2015

Clasament Race P.P 2015

Clasament Sosea P.P 2015