+40 755-978-423 Ladislau T ; +40 744-610-866 Stefan R   |   club@racingbikepro.ro

Casoaia – Bike, Run and Fun 2015

casoaia - bike, run and fun 2015

 

Program:

Sambata:

MTB ELITE – 52 km start la ora 10:00

MTB RACE–  26 km start la ora 10:15
 

Duminica: 

ALERGARE MONTANA
2 categorii: 7km si 14 km – start la ora 10:00

 

Alte activitati specifice taberei, multa distractie, voie buna, si miscare în aer curat!

Va asteptam!


REGULAMENT:

DATA: 31 Iulie 2015 – 2 August 2015

"Casoaia – Bike, Run and Fun 2015" este evenimentul care doreste sa creeze un weekend sportiv, un rastimp petrecut sanatos, la aer curat. De aceea, concurentii si apartinatorii lor sunt incurajati sa isi gaseasca cazare in zona sau sa isi instaleze cortul, pentru a se bucura de viata in natura, distractie si miscare in aer liber de vineri pana duminica.
Astfel, pentru seara de vineri am programat un foc de tabara si o "tabla" de slanina, alaturi de cateva cepe sanatoase, numai bune de aruncat in jaratec in atmosfera calda a cantecelor de voie buna din jurul focului de tabara.
Ziua de sambata incepe in forta, cu concursul de mountainbike, cu un traseu gandit in asa fel incat concurentii vor trece pe langa tabara de mai multe ori inainte de a ajunge la finish, iar seara ne vom distra si vom canta cu Ricardo Caria & D-Cent Band.
Ziua de duminica va incepe cu concursul de alergare montana si se va incheia cu o portie buna de ceaun, inainte de imbarcarea catre casa.
In zilele de sambata si duminica, concurentii si voluntarii vor avea asigurata cate o portie de mancare calda (ceaun).
Atentie: apartinatorii au posibilitatea de a-si achizitiona hrana doar contra cost la pensiunile din zona si din tabara.

CATEGORII SI TRASEU:

Probele de mountainbike:

– Elite
 Elite Open 18+ ani ( Masculin / Feminin );

– Race
14-17 ani (Masculin / Feminin); 
18-29 ani (Masculin / Feminin);
30-39 ani (Masculin / Feminin);

40 + ani (Masculin / Feminin).

Atentie: In cazul in care la o categorie nu se inscriu minim 5 concurenti, categoria se desfiinteaza, iar concurentii deja inscrisi vor fi transferati din oficiu la categoria cea mai apropiata, cu specificarea ca se va prefera categoria cu varsta inferioara, in masura posibilitatilor.

Proba de alergare montana:


6   Km (Masculin / Feminin); 

12 Km (Masculin / Feminin).

DESCRIERE TRASEU:


Traseul pentru proba de Race va fi in lungime de apoximativ 26 km cu o diferenta de nivel de 900 metri, iar pentru Elite aprox 52 km cu o diferenta de nivel de 1.800 metri. Traseul va fi comun celor 2 categorii, pe un traseu tip circuit XCO de cca 13 km, care se va parcurge de 2 ori pt categoria Race si de 4 ori pentru Elite.
Participarea este posibila pe proprie raspundere.
Participantii cu varsta sub 18 ani vor putea participa doar cu semnatura unui tutore prezent la inscriere / validare sau pe baza unui acord scris si semnat de catre parinti.
Varsta pentru stabilirea categoriei se considera calculand diferenta intre anul curent si anul de nastere al concurentului, indiferent de luna sau data nasterii, conform regulamentului general de organizare a ciclismului ca sport. Exemplu: 2014-1984 = 30 ani


CONDITII DE PARTICIPARE:


Competitia este deschisa oricarui iubitor al sportului si al miscarii în natura. Sunt necesare: o stare buna de sanatate, un nivel corespunzator de antrenament, si un bagaj de cunostinte tehnice specifice. Participantii isi asuma întreaga responsabilitate pentru starea de sanatate în care se afla. Orice participant înscris va avea un numar de concurs furnizat de organizatori. Orice participant trebuie sa respecte regulile competitiei si trebuie sa urmeze indicatiile date de organizatori.


ÎNSCRIERE:


Înscrierea se poate face:


– on-line AICI. Înscrierile on-line vor fi validate doar in momentul incasarii/confirmarii platii taxei de participare.


TAXA DE ÎNSCRIERE:


CICLISM MTB: 30 Ron
Alergare: 15 Ron.


Plata taxei se poate face:


– In contul RO71 BTRL 0020 1205 W249 82XX (specificati taxa inscriere Casoaia – Bike, Run and Fun 2015) – Banca Transilvania. Titular cont: Clubul Sportiv Racing Bike Pro;
– La fata locului in data de 1 si 2 august intre orele 08:30 – 09:30.


Va rugam insistent sa va inscrieti on-line!


ANULARI:


Daca evenimentul este anulat din motive de forta majora, participantii nu vor beneficia de compensatii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli de cazare sau transport.

CAZARE:


Cei care doresc sa se cazeze in casutele din cadrul taberei, pot suna pentru rezervari la numarul: 0754079255. Camparea in incinta taberei este gratuita.


RESPONSABILITATE:


Fiecare participant care ia parte la – Casoaia – Bike, Run and Fun 2015 – este responsabil pentru propria securitate si siguranta.
Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de ranire sau pagube, inconveniente datorate anularii, întârzierii sau modificarii traseelor care pot surveni în timpul desfasurarii evenimentului.
Fiecare participant trebuie sa semneze, înainte de a lua pachetul de start, o declaratie de responsabilitate, prin care îsi asuma riscurile ce rezulta din participarea la un astfel de eveniment si orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.


CARACTERISTICI ALE COMPETITIEI:


– fiecare participant sa aiba cel putin o experienta generala despre concursurile de biciclete din punct de vedere al conditiei fizice;
– fiecare participant sa aiba cunostinte tehnice despre abordarea unui traseu neamenajat si amenajat cu elemente tehnice prin padure;
– fiecare participant trebuie sa aiba un bun simt al directiei pe teren montan, chiar si în conditii de vreme rea si vizibilitate redusa.
– fiecare participant trebuie sa dea dovada de fair play si prietenie si sa actioneze în consecinta atunci când situatia o cere;
– fiecare participant trebuie sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitilor, mediul si conditiile în care se desfasoara acestea;
– fiecare participant trebuie sa stie ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea si viata lui si/sau a altor participanti si sa actioneze în consecinta pentru a se proteja atunci când simte sau observa un pericol.


ECHIPAMENT OBLIGATORIU CICLISM:


– bicicleta MTB în stare buna de functionare,
– casca de protectie,
– numar cu cip (furnizat de organizatori)


Lipsa acestor articole duce la descalificare.


NUMERE DE CONCURS:


Numerele de concurs vor fi primite la start, in ziua concursului, dupa validarea înscrierii, dupa ce participantul a completat si a semnat formularul de înscriere, declaratia de responsabilitate.
Numerele de concurs trebuie purtate pe ghidonul bicicletei, în loc vizibil pe toata perioada cursei. Logo-urile plasate pe numere trebuie sa fie vizibile. Numerele nu trebuie sa fie taiate sau modificate sub nici o forma in timpul concursului. Nerespectarea acestui lucru va atrage dupa sine descalificarea.


VALIDARE / SEDINTA TEHNICA / START:


Sedinta tehnica va avea loc în ziua cursei.
Verificarea materialelor va începe cu 30 minute înainte de start. Cu 30 minute înainte de start se vor transmite eventualele noutati si modificari aparute.


LIMITA DE TIMP:


Elite – termen limita 5h:00min cu startul la ora 10:00
Race – termen limita 4h:00min cu startul la ora 10:15
Alergare – 90 minute (7 km) si 150 minute (14 km).

OPRIREA / RETRAGEREA DIN CURSA:


Organizatorul îsi rezerva dreptul de a opri un participant în urmatoarele cazuri:


– s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
– în cazuri exceptionale.


Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanuntarea retragerii din cursa va cauza o operatiune de cautare si salvare (echipe de salvare) pe cheltuiala participantului implicat. Retragerea va fi confirmata prin semnatura pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii, exceptie facând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.
 

CRONOMETRAJ:


Cronometrajul se face in sistemul electronic, pentru cursa de ciclism.


CLASAMENTE/PREMII:


Clasamentele vor fi întocmite pe urmatoarele categorii:


Race 14-17 ani, masculin si feminin
Race 18-29 ani, masculin si feminin
Race 30-39 ani, masculin si feminin
Race 40+ ani, masculin si feminin
Maraton 18 +, masculin si feminin

CONSERVAREA NATURII:


Lasarea de gunoaie pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului înconjurator va atrage dupa sine descalificarea.


SUPORTERI / AJUTOR:


Suporterii pot sustine orice competitor cu conditia sa respecte regulile de conduita, indicatiile autoritatiilor si/sau ale oficialilor si sa nu împiedice desfasurarea competitiei. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), exceptie facând cazurile deosebite si ajutorul acordat în punctele de realimentare amenajate, unde competitorii pe lânga bauturile fructele si alimentele energizante oferite de organizatori pot primii si alte alimente, lichide.


PENALIZARI:


Urmatoarele actiuni atrag descalificarea:


– scurtarea traseului
– doping
– nerespectarea mediului înconjurator.
– modificarea numarului de concurs
– nerespectarea regulilor competitiei
– comportament nesportiv fata de alti participanti, oficiali, public, alte persoane.
– lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu


CONTESTATII:


Orice participant poate face o contestatie împotriva altui participant care nu a respectat regulile competitiei sau împotriva deciziilor oficialilor. Contestatia se va depune la biroul de Informatii, în scris, la 15 minute de la afisarea rezultatelor complete provizorii împreuna cu o taxa de 60 lei. Rezolvarea contestatiei se va face in urmatoarele 30 minute. Taxa de 60 lei va fi înapoiata petentului, daca contestatia va fi acceptata.
Prin înscriere si participare fiecare participant confirma ca a citit, înteles si acceptat conditiile de participare si aceste reguli, îsi asuma riscurile participarii la – Casoaia – Bike, Run and Fun 2015- si sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante ca: trafic, conditii meteo, schimbarea vremii, zona în care se afla, echipament.


MODIFICARI:


Echipa de organizare isi rezerva dreptul de schimbare în detaliu a regulilor, traseelor si modul de desfasurare a competitiei, pâna la data de 28 Iulie 2015. Aceste posibile schimbari vor fi publicate pe paginile oficiale de internet,pagina de facebook a evenimentului, www.racingbikepro.ro cât si pe panourile de informatii din zona de start/sosire.

Organizarea fiecarui concurs se bazeaza pe o logistica moderna, menita sa asigure standarde de siguranta, performanta si protectie a mediului:


– asistenta medicala, inclusiv echipaj medical de urgenta;
– sistem de cronometrare electronica performant MyLaps cu chipuri individuale
– puncte de hidratare, alimentare si asistenta tehnica pe traseu;
– marcaje executate cu materiale eco;


Traseele competitiilor vor fi alese in asa fel incat sa poata fi parcurse fara probleme de catre toti participantii.


DECLARATIE PE PROPRIE RASPUNDERE:


Declaratia se poate lista si prezenta de catre participant in ziua evenimentului la inscriere.

 


DESCRIERE TRASEU

Traseul pentru proba de Race va fi in lungime de apoximativ 24 km,iar pentru Elite aprox 48 km. Traseul va fi comun celor 2 categorii, pe un traseu tip circuit XCO de cca 12 km, care se va parcurge de 2 ori pt categoria Race si de 4 ori pentru Elite.


INSCRIERE

INSCRIEREA IN CURSA – Casoaia – Bike, Run and Fun 2015 A FOST INCHISA

PARTICIPANTI CURSA – Casoaia – Bike, Run and Fun 2015


DOWNLOAD TRASEU

Download

(Pentru dezarhivare folositi UnRar sau UnZip)


CAZARE

http://www.cazarearad.ro

http://www.booking.com


REZULTATE

Elite

Race