+40 755-978-423 Ladislau T ; +40 744-610-866 Stefan R   |   club@racingbikepro.ro


Racing Bike Pro are deosebita onoare de a va anunta organizarea unei serii de competitii de ciclism deschise tuturor pasionatilor, indiferent de vârsta, sex sau experienta, pe orice tip de bicicleta –  West Bike Tour  2014.

West  Bike Tour 2014 va recompensa performerii fiecarei competitii în parte, si la final, pe baza punctelor accumulate vor fi desemnati campionii sezonului. Întocmirea clasamentului general are ca scop, pe de o parte, premierea celor mai buni mountain bikeri din zona de vest a României, si, pe de alta parte, va da posibilitatea fiecarui participant sa se evalueze în comparatie cu ceilalti competitori.

West  Bike Tour 2014 va cuprinde 7 concursuri cu urmatoarele date de desfasurare:

12 APRILIE – LUNCA MURESULUI “PRIMA PEDALA” MTB-XCM – ARAD                           Cat 3

25 MAI – PESTERA ROMÂNESTI MARATON MTB, Jud TIMIS                                          Cat 2

8  IUNIE – CUPA CONCORDIA MTB- XCO –TAPIA, Jud  TIMIS                                          Cat 2

12 IULIE – Casoaia Bike Race                                                                                           Cat 2

26 IULIE – ROUTE 68 MARATON – MTB MARATON – GURASADA, Jud HUNEDOARA        Cat 1

3  AUGUST – CUPA ARSENAL PARK MTB MARATON- ORASTIE, Jud HUNEDOARA        Cat 1

13 SEPTEMBRIE – CUPA RACING BIKE PRO – MARATON,SIRIA, Jud ARAD                    Cat 1

5  OCTOMBRIE – RACING TO THE TOP  – SIRIA-FEREDEU –Jud  ARAD                          Cat 2

 

Et 1  – Lunca Muresului MTB-XCM – PRIMA PEDALA

Deschiderea oficiala a Sezonului Ciclist 2014 in Arad

Editia a ll-a


REGULAMENT:

DATA: 12.04.2014

LOCUL DESFASURARII:

Parcul Natural Lunca Muresului, ARAD (RO)

Initiatori:

Asociatia Biciclistilor Amatori  – Arad

Racing Bike Pro

Parcul Natural Lunca Muresului

Colaboratori: Primaria Arad, Centrul Cultural Judetean Arad, Politia Locala Arad, Condor Club, ISJ, Palatul Copiilor, Asociatia Gifted Children, Lexus Publicitate Arad,Centrul Local Phoenix Arad – Cercetasii Romaniei

Sponsori:

Racing Bike Shop; Lexus Publicitate Arad; Activ Club Arad; Flatlock Arad; Com Nico Motors Arad; Foto Lux Arad; Profilaxis Arad; Gabriela Szatmari;Pro FM; Cabinet Stomatologic, Cmi Dr. Zamfir Ancuta,BNBusiness si Pravalia cu Bunatati.

Invitati: Politia Rutiera, ONG-uri, Scolile aradene, Palatul Copiilor, CCJA, Club Kiokusin, Crucea Rosie, Poney Club, CCJA, ISJ, Primaria Pecica, Palatul Copiilor, Asociatia Gifted Children, Club ATM Cicloturism.

Descriere eveniment:

Evenimentul multianual initiat cu acest prilej, se doreste a fi o sarbatoare dedicata Bicicletei si Mersului pe bicicleta, dar si o sarbatorire a Primaverii, o intalnire a adultilor si copiilor care iubesc bicicleta, natura, padurea si soarele. Totodata, se doreste a fi primul prilej de a pedala impreuna, bucurandu-ne de primele semne de vreme buna. Chiar daca prima editie a fost un test care  a "luat pulsul" publicului, ea a fost un real succes, in ciuda vremii aparent nefavorabile (am avut o fereastra de soare doar pe durata desfasurarii evenimentului, care a inceput si s-a incheiat pe ploaie).

Probele din prima editie au fost dedicate in intregime incepatorilor.

Editia a II-a si urmatoarele, isi propun sa ridice stacheta, venind atat in intampinarea simpatizantilor mersului pe bicicleta si a biciclistilor incepatori, cat si a celor pentru care bicicleta reprezinta o adevarata pasiune si/sau sport. Prin acest eveniment dorim sa informam opinia publica aradeana, despre activitatile cicliste viitoare, atat din municipiu, dar si din judet, organizate de institutiile administrative, dar si de alte organizatii si initiatori privati.

TRASEU SI CATEGORII:

Cursa RACE 35 Km :      16-29 , 30-39,  39+  masculin si feminin

Cursa   Elite  50 Km :     18+  masculin si feminin

Cursa Sosea 25 KM :     Cursiere Open

Cursa MTB KIDS :          copii 1-8 ani –Traseu individual jaloane

                                     copii 8-16 ani –Traseu MTB padure circuit   

Cursa FAMILY:               minim un adult + minim 1 copil sub 10 ani.

Participarea este posibila pe proprie raspundere.

Participantii cu varsta sub 18 ani vor putea participa doar cu semnatura unui tutore prezent la inscriere / validare sau pe baza unui acord scris si semnat de catre parinti si autentificat de catre un notar public. (DOWLOAD FORMULAR)

Varsta pentru stabilirea categoriei se considera calculand diferenta intre anul curent si anul de nastere al concurentului, indiferent de luna sau data nasterii, conform regulamentului general de organizare a ciclismului ca sport. Exemplu: 2014-1984=30 ani

CONDITII DE PARTICIPARE:

Competitia este deschisa oricarui iubitor al sportului si al miscarii în natura.Sunt necesare: o stare buna de sanatate, un nivel corespunzator de antrenament, si un bagaj de cunostinte tehnice specifice. Cei care nu au împlinit 18 ani trebuie sa aiba acceptul scris si semnat al parintilor sau al tutorelui legal, pe formularul de înscriere si pe declaratia de responsabilitate. Participantii isi asuma întreaga responsabilitate pentru starea de sanatate în care se afla. Orice participant înscris va avea un numar de concurs furnizat de organizatori. Orice participant trebuie sa respecte regulile competitiei si trebuie sa urmeze indicatiile date de organizatori.

Download Regulament

ÎNSCRIERE:

 Înscrierea se poate face:

– on-line pe site-ul http://www.racingbikepro.ro/competitii   sau

– la sediul magazinului Racing Bike Shop din  Arad, Calea Dorobantilor nr.1, folosind formularul de înscriere pâna la data de 11.04.2014 ora 16. Înscrierile on-line vor fi validate doar in momentul incasarii/confirmarii platii taxei de participare.

Plata taxei se poate face:

– In contul RO71 BTRL 0020 1205 W249 82XX (specificati taxa inscriere Prima Pedala) – Banca Transilvania. Titular cont Clubul Sportiv Racing Bike Pro;

– La sediul magazinului Racing Bike Shop;

– La fata locului, in cazul in care participantul este DEJA inscris on-line.

Înscrierea prin fax, telefon sau e-mail nu este posibila.

Formularele fara semnatura nu vor fi acceptate.

TAXA DE ÎNSCRIERE:

30 Ron si va fi perceputa doar pentru cursele: Race si Elite

ANULARI:

Daca evenimentul este anulat din motive de forta majora, participantii nu vor beneficia de compensatii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli de cazare sau transport.

RESPONSABILITATE:

Fiecare participant care ia parte la WEST BIKE TOUR 2014 Et 1  – Lunca Muresului MTB-XCM – PRIMA PEDALA – este responsabil pentru propria securitate si siguranta.

Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de ranire sau pagube, inconveniente datorate anularii, întârzierii sau modificarii traseelor care pot surveni în timpul desfasurarii evenimentului.

Fiecare participant trebuie sa semneze, înainte de înscriere, o declaratie de responsabilitate, prin care îsi asuma riscurile ce rezulta din participarea la un astfel de eveniment si orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

CARACTERISTICI ALE COMPETITIEI:

Evenimentul este o competitie outdoor. Traseul este neamenajat si neprotejat, prin padure.Toate acestea necesita experienta si cunostinte speciale, cum ar fi:

– fiecare participant sa aiba cel putin o experienta generala despre concursurile de biciclete din punct de vedere al conditiei fizice;

– fiecare participant sa aiba cunostinte tehnice despre abordarea unui traseu neamenajat prin padure;

– fiecare participant ar trebui sa aiba un bun simt al directiei pe teren montan, chiar si în conditii de vreme rea si vizibilitate redusa.

– fiecare participant ar trebui sa dea dovada de fair play si prietenie si sa actioneze în consecinta atunci când situatia o cere;

– fiecare participant ar trebui sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitilor, mediul si conditiile în care se desfasoara acestea;

– fiecare participant trebuie sa stie ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea si viata lui si/sau a altor participanti si sa actioneze în consecinta pentru a se proteja atunci când simte sau observa un pericol.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU:

– bicicleta în stare buna de functionare,

– casca de protectie,

– numar cu chip (furnizat de organizatori)

Lipsa acestor articole duce la descalificare.

NUMERE DE CONCURS:

Numerele de concurs vor fi primite în momentul validarii înscrierii, dupa ce participantul a completat si a semnat formularul de înscriere, declaratia de responsabilitate .

Numerele de concurs trebuie purtate pe ghidonul bicicletei  în loc vizibil, trebuie sa fie vizibile pe toata perioada cursei. Logo-urile plasate pe numere trebuie sa fie vizibile. Numerele nu trebuie sa fie taiate sau modificate sub nici o forma in timpul concursului. Nerespectarea acestui lucru va atrage dupa sine descalificarea.

VALIDARE / SEDINTA TEHNICA / START

Sedinta tehnica va avea loc în ziua cursei.

Verificarea materialelor va începe cu 30 minute înainte de start. Cu 30 minute înainte de start se vor transmite eventualele noutati si modificari aparute.

LIMITA DE TIMP

  Cursa RACE 30 Km :      termen limita 2h:30min

  Cursa   Elite  50 Km :     termen limita 3h:30min

  Cursa Sosea 25 KM :     fara termen limita

  Cursa MTB KIDS :          copii 4-8 ani –   Traseu individual jaloane fara termen limita

                                       copii 8-16 ani –  Traseu MTB padure circuit fara termen limita

  Cursa FAMILY:              fara termen limita 

OPRIREA / RETRAGEREA DIN CURSA:

Organizatorul îsi rezerva dreptul de a opri un participant în urmatoarele cazuri:

– s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;

– în cazuri exceptionale.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanuntarea retragerii

din cursa va cauza o operatiune de cautare si salvare (echipe de salvare) pe cheltuiala participantului implicat. Retragerea va fi confirmata prin semnatura pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii, exceptie facând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

CRONOMETRAJ:

Cronometrajul se face in sistemul electronic.

CLASAMENTE/PREMII:

Clasamentele vor fi întocmite pe urmatoarele categorii:

  Cursa RACE 30 Km : 16-29 , 30-39,  39+ masculin si feminin cu start la ora 10:00

  Cursa Elite 50 Km   : 18+ masculin si feminin cu start la ora 12:30 

  Cursa Sosea 25 KM: Cursiere Open  cu start la ora 16:00

  Cursa MTB KIDS   : Copii 4-8 ani  –  traseu individual jaloane  cu start la ora 13:00

                                    Copii 8-16 ani –  traseu MTB padure circuit (10km) cu start la  ora 10:30   

Cursa FAMILY

Clasamentele de la probele Race 30 Km si Elite 50 Km vor fi luate in considerare si pentru intocmirea clasamentului West Bike Tour 2014

Fondul de premii :  4000 Ron

Se vor acorda premii primilor trei clasati la fiecare categorie constand in diploma, medalie, si imprimarea timpului intr-un camp special pe numarul de concurs.

CONSERVAREA NATURII:

Lasarea de gunoaie pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului înconjurator va atrage dupa sine descalificarea.

SUPORTERI / AJUTOR:

Suporterii pot sustine orice competitor cu conditia sa respecte regulile de conduita, indicatiile autoritatiilor si/sau ale oficialilor si sa nu împiedice desfasurarea competitiei. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), exceptie facând cazurile deosebite si ajutorul acordat în punctele de realimentare amenajate, unde competitorii pe lânga bauturile fructele si alimentele energizante oferite de organizatori pot primii si alte alimente, lichide.

PENALIZARI:

Urmatoarele actiuni atrag descalificarea:

– scurtarea.traseului

– doping

– nerespectarea mediului înconjurator.

– modificarea numarului de concurs

– nerespectarea regulilor competitiei

– comportament nesportiv fata de alti participanti, oficiali, public, alte persoane.

– lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu

CONTESTATII:

Orice participant poate face o contestatie împotriva altui participant care nu a respectat regulile competitiei sau împotriva deciziilor oficialilor. Contestatia se va depune la biroul de Informatii, în scris, la 15 minute de la afisarea rezultatelor complete provizorii împreuna cu o taxa de 60 lei. Rezolvarea contestatiei se va face in urmatoarele 30 minute. Taxa de 60 lei va fi înapoiata petentului, daca contestatia va fi acceptata.

Prin înscriere si participare fiecare participant confirma ca a citit, înteles si acceptat conditiile de participare si aceste reguli, îsi asuma riscurile participarii la WEST BIKE TOUR 2014 Et 1  – Lunca Muresului MTB-XCM – PRIMA PEDALA –  si sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante ca: trafic, conditii meteo, schimbarea vremii, zona în care se afla, echipament.

MODIFICARI:

Echipa de organizare isi rezerva dreptul de schimbare în detaliu a regulilor si modul de desfasurare a competitiei, pâna la data de 11 Aprilie 2014. Aceste posibile schimbari vor fi publicate pe pagina oficiala de internet www.racingbikepro.ro cât si pe panourile de informatii din zona de start/sosire.

Organizarea fiecarui concurs se bazeaza pe o logistica moderna, menita sa asigure standarde de siguranta, performanta si protectie a mediului:

– asistenta medicala, inclusiv echipaj medical de urgenta;

– sistem de cronometrare electronica performant MyLaps cu chipuri individuale de unica folosinta, cu  punct intermediar de control monitorizat video;

– puncte de hidratare, alimentare si asistenta tehnica pe traseu;

– marcaje executate cu materiale eco;

– echipaj moto pentru verificarea si inchiderea traseului.

Traseele competitiilor vor fi alese in asa fel incat sa poata fi parcurse fara probleme de catre toti participantii.

Regulamentul competitiei, precum si traseele vor fi disponibile pe site-ul www.racingbikepro.ro , precum si pe pagina de Facebook-www.facebook.com/west.bike.tour.2014

O parte din sumele încasate ca taxa de participare vor fi donate „Bursei de Fericire”, un proiect al asociatiei ”Daruieste viata”.

Pentru stabilirea clasamentului  general al competitiei si acordarea punctelor, cele 7 evenimente s-au impartit in 3 categorii in functie de lungimea si dificultatea traseului.

Clasamentul general se intocmeste pe urmatoarele categorii:  16-29, 30-39, 39+

Pentru clasamentul general se vor lua in considerare primele 5 cele mai bune clasari ale fiecarui participant la cele 8 evenimente.

Se vor primi 5 puncte pentru prezenta la start a fiecarei etape

Punctele acordate in functie de categoria evenimentului:

 

       Categoria 1

      Categoria 2

     Categoria 3

 

     Elite

     Race

     Elite

     Race

     Elite

     Race

1

300

150

200

100

100

50

2

270

135

180

90

90

46

3

250

125

160

80

80

42

4

240

120

150

75

75

38

5

230

115

140

71

70

35

6

220

110

134

68

67

32

7

210

105

130

65

64

30

8

200

100

124

62

61

28

9

190

95

120

60

58

26

10

180

90

116

58

55

24

11

170

85

112

56

52

22

12

160

80

108

54

49

20

13

150

75

104

52

46

18

14

144

72

100

50

43

16

15

138

69

96

48

40

14

16

132

66

92

46

38

13

17

126

63

88

44

36

12

18

120

60

84

42

34

11

19

114

57

80

40

32

10

20

108

54

76

39

30

9

21

102

51

72

38

28

8

22

96

48

68

37

27

7

23

92

46

64

36

26

6

24

88

44

62

35

24

5

25

84

42

60

34

22

4

26

80

40

58

33

20

3

27

76

38

56

32

18

2

28

72

36

54

31

16

1

29

68

34

52

30

15

 

30

64

32

50

29

14

 

31

60

30

48

28

13

 

32

56

29

46

27

12

 

33

52

28

44

26

11

 

34

48

27

42

25

10

 

35

44

26

40

24

9

 

36

40

25

38

23

8

 

37

38

24

36

22

7

 

38

36

23

34

21

6

 

39

34

22

32

20

5

 

40

32

21

30

19

4

 

41

30

20

28

18

3

 

42

28

19

26

17

2

 

43

26

18

24

16

1

 

44

24

17

22

15

 

 

45

22

16

20

14

 

 

46

20

15

20

13

 

 

47

18

14

18

12

 

 

48

16

13

16

11

 

 

49

14

12

14

10

 

 

50

12

11

12

9

 

 

51

10

10

10

8

 

 

52

9

9

9

7

 

 

53

8

8

8

6

 

 

54

7

7

7

5

 

 

55

6

6

6

4

 

 

56

5

5

5

3

 

 

57

4

4

4

2

 

 

58

3

3

3

1

 

 

59

2

2

2

1

 

 

60

1

1

1

1

 

  


DESCRIERE TRASEU

Traseul va fi un circuit care va trebui parcurs de mai multe ori in functie de categoria de concurs. Acesta nu prezinta dificultati, doar in cazul unor precipitatii abundente. 
Locul de Start si Sosire va fi platoul din fata sediului Parcului Natural Lunca Muresului Arad.


INSCRIERE

 INSCRIEREA IN CURSA Prima Pedala / Arad Lunca Muresului A FOST INCHISA!

PARTICIPANTI CURSA – Prima Pedala / Arad Lunca Muresului


DOWNLOAD TRASEU

Descarca Traseu GPS

(Pentru dezarhivare folositi UnRar sau UnZip)


CAZARE

http://www.cazarearad.ro

http://www.booking.com


REZULTATE

Clasament Elite

Clasament Race Feminin

Clasament Race Masculin

Clasament Sosea