+40 755-978-423 Ladislau T ; +40 744-610-866 Stefan R   |   club@racingbikepro.ro


Racing Bike Pro are deosebita onoare de a va anunta organizarea unei serii de competitii de ciclism deschise tuturor pasionatilor, indiferent de vârsta, sex sau experienta, pe orice tip de bicicleta –  West Bike Tour  2014.

West Bike Tour 2014 va recompensa performerii fiecarei competitii în parte, si, la final, pe baza punctelor acumulate, vor fi desemnati campionii sezonului. Întocmirea clasamentului general are ca scop, pe de o parte, premierea celor mai buni mountain bikeri din zona de vest a României, si, pe de alta parte, va da posibilitatea fiecarui participant sa se evalueze în comparatie cu ceilalti competitori.

West Bike Tour 2014 va cuprinde 9 concursuri cu urmatoarele date de desfasurare:

 

12 APRILIE – LUNCA MURESULUI “PRIMA PEDALA” MTB-XCM – ARAD                         Cat 3

25 MAI – PESTERA ROMÂNESTI MARATON MTB, Jud TIMIS                                        Cat 2

22 IUNIE – MARATONUL ZIMBRILOR TARCU                                                                Cat 1

29 IUNIE – CUPA CONCORDIA MTB- XCO –TAPIA, Jud  TIMIS                                       Cat 2

19 IULIE – Casoaia Bike Race                                                                                      Cat 2

26 IULIE – ROUTE 68 MARATON – MTB MARATON – GURASADA, Jud HUNEDOARA     Cat 1

3 AUGUST – CUPA ARSENAL PARK MTB MARATON- ORASTIE, Jud HUNEDOARA      Cat 1

13 SEPTEMBRIE – CUPA RACING BIKE PRO – MARATON, SIRIA, Jud ARAD                Cat 1

5 OCTOMBRIE – RACING TO THE TOP  – SIRIA-FEREDEU, Jud  ARAD                         Cat 2

 

Etapa a II-a  – Pestera Romanesti MTB


REGULAMENT:

DATA: 25.05.2014

LOCUL DESFASURARII:

Romanesti, Timis (RO)

Organizatori:

CS Racing Bike Pro

Sponsori:

Racing Bike Shop; BNB; World Guard; Lexus Publicitate; SanMarco; Best Consulting; Dynamic Logistic; Werzalit; Piastrele; Andrei Govoreanu; Instalatii Pelicanul; Octavian; Cornel Munteanu

Colaboratori: Primaria Comunei Tomesti, Ocolul Silvic, Politia Rutiera, Jandarmeria Lugoj

Parteneri Media: Kiss FM; Lugoj Online; Dirt Bike; Freerrider; Redesteptarea.ro; Ciclism.ro; Club de turism Concordia si Dj. Macelaru

Descriere eveniment:

Evenimentul va fi o premiera pentru Roamesti desi in zona se desfasoara si alte evenimente cicliste de notorietate cu care organizatorii locali ne-au obisnuit de-a lungul timpului. De asemenea  Romanesti este gazda unui eveniment cultural cu rezonanta internationala, care se desfasoara anual (28 de editii) in Pestera Romanesti, renumita pentru acustica deosebita. 
Traseul ales este un traseu relativ scurt (20km), dar este un traseu care solicita concurenti atat din punct de vedere fizic cat si tehnic. Startul de va da “in catarare” de pe o portiune scurta de asfalt si de aceea sugeram ca inaintea startului fiecare dintre dvs. sa se incalzeasca corespunzator. In primul kilometru drumul permite efectuarea de depasiri deoarece este o portiune de drum lata cu o panta medie de cca 5%, dupa care drumul coteste 90° spre dreapta pe o zona acoperita cu iarba. De aici incepe adevarata distractie parcurgandu-se si zone de single-track asemanatoare concursurilor de XC alternand potecile de padure cu luminisuri. Diferenta de nivel cumulata a traseului este de 651 de metri. Concurentii de la proba Race vor parcurge tarseul doar o singura data, iar cei de la Elite de 2 (doua) ori.

TRASEU SI CATEGORII:

Cursa RACE 20 Km :       18-29 , 30-39,  40+  masculin si feminin  /  14-18 open
Cursa Elite  40 Km :       18+  masculin si feminin

Participarea este posibila pe proprie raspundere.
Participantii cu varsta sub 18 ani vor putea participa doar cu semnatura unui tutore prezent la inscriere / validare sau pe baza unui acord scris si semnat de catre parinti si autentificat de catre un notar public.
Varsta pentru stabilirea categoriei se considera calculand diferenta intre anul curent si anul de nastere al concurentului, indiferent de luna sau data nasterii, conform regulamentului general de organizare a ciclismului ca sport. Exemplu: 2014-1984=30 ani


CONDITII DE PARTICIPARE:

Competitia este deschisa oricarui iubitor al sportului si al miscarii în natura.Sunt necesare: o stare buna de sanatate, un nivel corespunzator de antrenament, si un bagaj de cunostinte tehnice specifice. Participantii isi asuma întreaga responsabilitate pentru starea de sanatate în care se afla. Orice participant înscris va avea un numar de concurs furnizat de organizatori. Orice participant trebuie sa respecte regulile competitiei si trebuie sa urmeze indicatiile date de organizatori.

Download Regulament

ÎNSCRIERE:

 Înscrierea se poate face:
– on-line pe site-ul http://www.racingbikepro.ro/competitii. Înscrierile on-line vor fi validate doar in momentul incasarii/confirmarii platii taxei de participare.

Plata taxei se poate face:

– In contul RO71 BTRL 0020 1205 W249 82XX (specificati taxa inscriere Pestera Romanesti MTB) – Banca Transilvania. Titular cont: Clubul Sportiv Racing Bike Pro;
– La fata locului

Înscrierea prin fax, telefon sau e-mail nu este posibila.

TAXA DE ÎNSCRIERE:

30 Ron

ANULARI:

Daca evenimentul este anulat din motive de forta majora, participantii nu vor beneficia de compensatii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli de cazare sau transport.

RESPONSABILITATE:

Fiecare participant care ia parte la WEST BIKE TOUR 2014 Et a II a  – PESTERA ROMANESTI MTB – este responsabil pentru propria securitate si siguranta.
Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de ranire sau pagube, inconveniente datorate anularii, întârzierii sau modificarii traseelor care pot surveni în timpul desfasurarii evenimentului.
Fiecare participant trebuie sa semneze, înainte de înscriere, o declaratie de responsabilitate, prin care îsi asuma riscurile ce rezulta din participarea la un astfel de eveniment si orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

CARACTERISTICI ALE COMPETITIEI:

Evenimentul este o competitie outdoor. Traseul este neamenajat si neprotejat, prin padure.Toate acestea necesita experienta si cunostinte speciale, cum ar fi:

– fiecare participant sa aiba cel putin o experienta generala despre concursurile de biciclete din punct de vedere al conditiei fizice;
– fiecare participant sa aiba cunostinte tehnice despre abordarea unui traseu neamenajat prin padure;
– fiecare participant ar trebui sa aiba un bun simt al directiei pe teren montan, chiar si în conditii de vreme rea si vizibilitate redusa.
– fiecare participant ar trebui sa dea dovada de fair play si prietenie si sa actioneze în consecinta atunci când situatia o cere;
– fiecare participant ar trebui sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitilor, mediul si conditiile în care se desfasoara acestea;
– fiecare participant trebuie sa stie ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea si viata lui si/sau a altor participanti si sa actioneze în consecinta pentru a se proteja atunci când simte sau observa un pericol.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU:

– bicicleta în stare buna de functionare,
– casca de protectie,
– numar cu chip (furnizat de organizatori)

Lipsa acestor articole duce la descalificare.

NUMERE DE CONCURS:

Numerele de concurs vor fi primite în momentul validarii înscrierii, dupa ce participantul a completat si a semnat formularul de înscriere, declaratia de responsabilitate .
Numerele de concurs trebuie purtate pe ghidonul bicicletei  în loc vizibil, trebuie sa fie vizibile pe toata perioada cursei. Logo-urile plasate pe numere trebuie sa fie vizibile. Numerele nu trebuie sa fie taiate sau modificate sub nici o forma in timpul concursului. Nerespectarea acestui lucru va atrage dupa sine descalificarea.

VALIDARE / SEDINTA TEHNICA / START:

Sedinta tehnica va avea loc în ziua cursei.
Verificarea materialelor va începe cu 30 minute înainte de start. Cu 30 minute înainte de start se vor transmite eventualele noutati si modificari aparute.

LIMITA DE TIMP:

Cursa RACE 20 Km :      termen limita 2h:30min  cu startul la ora 11:05
Cursa Elite  40 Km :      termen limita 4h:00min  cu startul la ora 11:00

OPRIREA / RETRAGEREA DIN CURSA:

Organizatorul îsi rezerva dreptul de a opri un participant în urmatoarele cazuri:

– s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
– în cazuri exceptionale.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanuntarea retragerii din cursa va cauza o operatiune de cautare si salvare (echipe de salvare) pe cheltuiala participantului implicat. Retragerea va fi confirmata prin semnatura pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii, exceptie facând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

CRONOMETRAJ:

Cronometrajul se face in sistemul electronic.

CLASAMENTE/PREMII:

Clasamentele vor fi întocmite pe urmatoarele categorii:

Cursa RACE 20 Km : 18-29 , 30-39,  40+  /  14-18 open masculin si feminin cu start la ora 11:05
Cursa Elite 40 Km    : 18+ masculin si feminin cu start la ora 11:00

Clasamentele de la probele Race 20 Km si Elite 40 Km vor fi luate in considerare si pentru intocmirea clasamentului West Bike Tour 2014

Fondul de premii:  5.000 Ron

Se vor acorda premii primilor trei clasati la fiecare categorie constand in diploma, medalie, si obiecte oferite de sponsori.

CONSERVAREA NATURII:

Lasarea de gunoaie pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului înconjurator va atrage dupa sine descalificarea.

SUPORTERI / AJUTOR:

Suporterii pot sustine orice competitor cu conditia sa respecte regulile de conduita, indicatiile autoritatiilor si/sau ale oficialilor si sa nu împiedice desfasurarea competitiei. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), exceptie facând cazurile deosebite si ajutorul acordat în punctele de realimentare amenajate, unde competitorii pe lânga bauturile fructele si alimentele energizante oferite de organizatori pot primii si alte alimente, lichide.

PENALIZARI:

Urmatoarele actiuni atrag descalificarea:

– scurtarea traseului
– doping
– nerespectarea mediului înconjurator.
– modificarea numarului de concurs
– nerespectarea regulilor competitiei
– comportament nesportiv fata de alti participanti, oficiali, public, alte persoane.
– lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu

CONTESTATII:

Orice participant poate face o contestatie împotriva altui participant care nu a respectat regulile competitiei sau împotriva deciziilor oficialilor. Contestatia se va depune la biroul de Informatii, în scris, la 15 minute de la afisarea rezultatelor complete provizorii împreuna cu o taxa de 60 lei. Rezolvarea contestatiei se va face in urmatoarele 30 minute. Taxa de 60 lei va fi înapoiata petentului, daca contestatia va fi acceptata.
Prin înscriere si participare fiecare participant confirma ca a citit, înteles si acceptat conditiile de participare si aceste reguli, îsi asuma riscurile participarii la WEST BIKE TOUR 2014 Et 2  – PESTERA ROMANESTI MTB –  si sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante ca: trafic, conditii meteo, schimbarea vremii, zona în care se afla, echipament.

MODIFICARI:

Echipa de organizare isi rezerva dreptul de schimbare în detaliu a regulilor si modul de desfasurare a competitiei, pâna la data de 24 Mai 2014. Aceste posibile schimbari vor fi publicate pe pagina oficiala de internet www.racingbikepro.ro cât si pe panourile de informatii din zona de start/sosire.
Organizarea fiecarui concurs se bazeaza pe o logistica moderna, menita sa asigure standarde de siguranta, performanta si protectie a mediului:

– asistenta medicala, inclusiv echipaj medical de urgenta;
– sistem de cronometrare electronica performant MyLaps cu chipuri individuale de unica folosinta, cu  punct intermediar de control monitorizat video;
– puncte de hidratare, alimentare si asistenta tehnica pe traseu;
– marcaje executate cu materiale eco;
– echipaj moto pentru verificarea si inchiderea traseului.

Traseele competitiilor vor fi alese in asa fel incat sa poata fi parcurse fara probleme de catre toti participantii.
Regulamentul competitiei, precum si traseele vor fi disponibile pe site-ul www.racingbikepro.ro , precum si pe pagina de Facebook-www.facebook.com/west.bike.tour.2014
O parte din sumele încasate ca taxa de participare vor fi donate „Bursei de Fericire”, un proiect al asociatiei ”Daruieste viata”.
Pentru stabilirea clasamentului  general al competitiei si acordarea punctelor, cele 9 evenimente s-au impartit in 3 categorii in functie de lungimea si dificultatea traseului.
Clasamentul general se intocmeste pe urmatoarele categorii:  18-29, 30-39, 40+   14-18 open
Pentru clasamentul general se vor lua in considerare primele 5 cele mai bune clasari ale fiecarui participant la cele 9 evenimente.
Se vor primi 5 puncte pentru prezenta la start a fiecarei etape
Punctele acordate in functie de categoria evenimentului

 

 

       Categoria 1

      Categoria 2

     Categoria 3

 

     Elite

     Race

     Elite

     Race

     Elite

     Race

1

300

150

200

100

100

50

2

270

135

180

90

90

46

3

250

125

160

80

80

42

4

240

120

150

75

75

38

5

230

115

140

71

70

35

6

220

110

134

68

67

32

7

210

105

130

65

64

30

8

200

100

124

62

61

28

9

190

95

120

60

58

26

10

180

90

116

58

55

24

11

170

85

112

56

52

22

12

160

80

108

54

49

20

13

150

75

104

52

46

18

14

144

72

100

50

43

16

15

138

69

96

48

40

14

16

132

66

92

46

38

13

17

126

63

88

44

36

12

18

120

60

84

42

34

11

19

114

57

80

40

32

10

20

108

54

76

39

30

9

21

102

51

72

38

28

8

22

96

48

68

37

27

7

23

92

46

64

36

26

6

24

88

44

62

35

24

5

25

84

42

60

34

22

4

26

80

40

58

33

20

3

27

76

38

56

32

18

2

28

72

36

54

31

16

1

29

68

34

52

30

15

 

30

64

32

50

29

14

 

31

60

30

48

28

13

 

32

56

29

46

27

12

 

33

52

28

44

26

11

 

34

48

27

42

25

10

 

35

44

26

40

24

9

 

36

40

25

38

23

8

 

37

38

24

36

22

7

 

38

36

23

34

21

6

 

39

34

22

32

20

5

 

40

32

21

30

19

4

 

41

30

20

28

18

3

 

42

28

19

26

17

2

 

43

26

18

24

16

1

 

44

24

17

22

15

 

 

45

22

16

20

14

 

 

46

20

15

20

13

 

 

47

18

14

18

12

 

 

48

16

13

16

11

 

 

49

14

12

14

10

 

 

50

12

11

12

9

 

 

51

10

10

10

8

 

 

52

9

9

9

7

 

 

53

8

8

8

6

 

 

54

7

7

7

5

 

 

55

6

6

6

4

 

 

56

5

5

5

3

 

 

57

4

4

4

2

 

 

58

3

3

3

1

 

 

59

2

2

2

1

 

 

60

1

1

1

1

 

  


DESCRIERE TRASEU

Traseul va fi un circuit care va trebui parcurs in functie de categoria de concurs aleasa. Acesta prezinta dificultati, specific unui traseu MTB. Startul de va da “in catarare” de pe o portiune scurta de asfalt si de aceea sugeram ca inaintea startului fiecare dintre dvs. sa se incalzeasca corespunzator. In primul kilometru drumul permite efectuarea de depasiri deoarece este o portiune de drum lata cu o panta medie de cca 5%, dupa care drumul coteste 90° spre dreapta pe o zona acoperita cu iarba. De aici incepe adevarata distractie parcurgandu-se si zone de single-track asemanatoare concursurilor de XC alternand potecile de padure cu luminisuri. Diferenta de nivel cumulata a traseului este de 651 de metri.


INSCRIERE

INSCRIEREA IN CURSA PESTERA ROMANESTI A FOST INCHISA!

PARTICIPANTI CURSA – Pestera Romanesti MTB


DOWNLOAD TRASEU

Descarca Traseu GPS

(Pentru dezarhivare folositi UnRar sau UnZip)


CAZARE

Hotel Complex Turistic Valea Lui Liman


REZULTATE

Vezi Lista Rezultate