+40 755-978-423 Ladislau T ; +40 744-610-866 Stefan R   |   club@racingbikepro.ro

                                                                                                                                                                            Photo: Staffan Widstrand / Rewilding Europe


Racing Bike Pro are deosebita onoare de a va anunta organizarea unei serii de competitii de ciclism deschise tuturor pasionatilor, indiferent de vârsta, sex sau experienta, pe orice tip de bicicleta –  West Bike Tour  2014.

West Bike Tour 2014 va recompensa performerii fiecarei competitii în parte, si, la final, pe baza punctelor acumulate, vor fi desemnati campionii sezonului. Întocmirea clasamentului general are ca scop, pe de o parte, premierea celor mai buni mountain bikeri din zona de vest a României, si, pe de alta parte, va da posibilitatea fiecarui participant sa se evalueze în comparatie cu ceilalti competitori.

West Bike Tour 2014 va cuprinde 9 concursuri cu urmatoarele date de desfasurare:

 

12 APRILIE – LUNCA MURESULUI “PRIMA PEDALA” MTB-XCM – ARAD                         Cat 3

25 MAI – PESTERA ROMÂNESTI MARATON MTB, Jud TIMIS                                        Cat 2

22 IUNIE – MARATONUL ZIMBRILOR TARCU                                                                Cat 1

29 IUNIE – CUPA CONCORDIA MTB- XCO –TAPIA, Jud  TIMIS                                       Cat 2

19 IULIE – Casoaia Bike Race                                                                                      Cat 2

26 IULIE – ROUTE 68 MARATON – MTB MARATON – GURASADA, Jud HUNEDOARA     Cat 1

3 AUGUST – CUPA ARSENAL PARK MTB MARATON- ORASTIE, Jud HUNEDOARA      Cat 1

13 SEPTEMBRIE – CUPA RACING BIKE PRO – MARATON, SIRIA, Jud ARAD                Cat 1

5 OCTOMBRIE – RACING TO THE TOP  – SIRIA-FEREDEU, Jud  ARAD                         Cat 2

 

Etapa a III-a  – Maratonul Zimbrilor Ţarcu MTB


REGULAMENT:

DATA: 22.06.2014

LOCUL DESFĂŞURĂRII:

Armeniş, Caraş-Severin (RO)

ORGANIZATORI:

Asociaţia Altitudine, Primăria Armeniş, CS Racing Bike Pro

SPONSORI:

Ciuc, Racing Bike Shop, Fundaţia Vlad-S, Supreme Bikes

Colaboratori: WWF România, Rewilding Europe, Bike Attack Reşiţa, Centrul de Informare Turistică Armeniş, Clubul de Turism Concordia Lugoj, Salvamont Caraş-Severin, Politia Rutiera, Jandarmeria

Parteneri Media: Dirt Bike; Freerrider; Reper 24

Pentru lista completă a sponsorilor şi partenerilor accesaţi www.maratontarcu.ro.

DESCRIERE EVENIMENT:

Concursul de biciclete din Situl Natura 2000 Munţii Ţarcu (www.tarcu.ro) este la a IV-a ediţie, primele trei ediţii desfăşurate la Poiana Mărului cu denumirea Maratonul Ţării Gugulanilor-Ţarcu adunând la final de iunie în anii 2011, 2012 şi 2013 peste 300 de competitori/ediţie. 

Ediţia a IV-a din 22.06.2014 se va desfăşura în arealul comunelor Armeniş, Teregova, Cornereva, Domaşnea cu scopul dezvoltării activităţilor legate de ecoturism şi activităţi în aer liber în toată regiunea, şi ca tematică se leagă de reintroducerea zimbrilor în 2014 în zonă, în cadrul rezervaţiei Rewilding Europe de pe Râul Alb.

Pentru alte informaţii accesaţi www.maratontarcu.ro.

TRASEE ŞI SEMNALIZARE

Traseele de concurs Race 35 km şi Maraton 75 km cuprind porţiuni de drumuri publice, de pământ şi forestiere dar şi secţiuni de poteci (single track), în funcţie de configuraţia terenului.

Ambele trasee vor trece pe la rezervaţia de zimbri Măgura Zimbrilor, dar şansele de a vedea animalele sunt mici în condiţiile în care acestea evită apropierea oamenilor şi au suficient spaţiu să se deplaseze şi să se ascundă în înteriorul îngrăditurii.

Traseele vor fi semnalizate corespunzator în teren prin utilizarea unor panglici, semne şi marcaje temporare, pe perioada concursului.

PROBE ŞI CATEGORII:

Proba Race 35 Km (http://maratontarcu.blogspot.ro/p/race.html) :

·         14-17 open

·         18-29 , 30-39,  40+  masculin

·         18-29 , 30+ feminin

Proba Maraton 75 Km (http://maratontarcu.blogspot.ro/p/maraton.html) :

·         18-29 , 30+ masculin

·         18+ feminin

·         Elite open ( sportivi legitimati )

Întrecerea copiilor (Kids) 6 Km :

·        -13 ani băieţi, 9-13 ani fete

Participarea adulţilor este posibilă pe proprie raspundere.
Participantii cu varsta sub 18 ani vor putea participa doar cu semnatura unui tutore prezent la inscriere / validare sau pe baza unui acord scris si semnat de catre parinti şi autentificat de catre un notar public.
Varsta pentru stabilirea categoriei se considera calculand diferenta intre anul curent si anul de nastere al concurentului, indiferent de luna sau data nasterii, conform regulamentului general de organizare a ciclismului ca sport. Exemplu: 2014-1984=30 ani

Pentru regulamentul specific concursului din Ţarcu, a se vedea pagina http://maratontarcu.blogspot.ro/p/regulament.html

CONDIŢII DE PARTICIPARE:

Competitia este deschisa oricarui iubitor al sportului si al miscarii în natură.

Sunt necesare: o stare buna de sanatate, un nivel corespunzator de antrenament, si un bagaj de cunostinte tehnice specifice. Participantii isi asuma întreaga responsabilitate pentru starea de sanatate în care se afla. Orice participant înscris va avea un numar de concurs furnizat de organizatori. Orice participant trebuie sa respecte regulile competitiei si trebuie sa urmeze indicatiile date de organizatori.

Pentru regulamentul specific concursului din Ţarcu, a se vedea pagina http://maratontarcu.blogspot.ro/p/regulament.html

PACHETELE DE CONCURS:

Pachetele de concurs vor conţine :

–      Număr cu chip

–      Voucher pentru masă caldă după concurs (asigurată de Primăria Armeniş pentru toţi participanţii, indiferent de timpul când sosesc din cursă)

–      Materiale şi produse promoţionale ale colaboratorilor şi sponsorilor (în număr limitat, primii sosiţi la ridicarea pachetelor – primii serviţi)

–      Tricou de bumbac imprimat cu însemnele concursului (în numar limitat, se alocă şi se primesc în ordinea plăţii taxei de participare).

–      Diplomă de participare (se primeşte după terminarea concursului)

Pentru proba copiilor Kids (fără taxă), vor primi produse şi tricouri doar câştigătorii.

Eventualele modificări legate de pachetele de concurs vor fi anunţate în ultima săptămână pe pagina concursului www.maratontarcu.ro.

PREMII :

Premiile vor consta atât în produse cât şi în bani şi vor fi anunţate în ultima săptămână pe pagina concursului www.maratontarcu.ro.

ANULĂRI:

Daca evenimentul este anulat sau întrerupt din motive de forţa majoră, participanţii nu vor beneficia de compensaţii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli de cazare sau transport.

RESPONSABILITATE:

Fiecare participant care concurează la Maratonul Zimbrilor Ţarcu – etapa a III-a WEST BIKE TOUR 2014 – este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă.
Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire, pagube sau inconveniente datorate anulării, întârzierii sau modificării traseelor care pot surveni în timpul desfăşurării evenimentului.
Fiecare participant trebuie să semneze, înainte de înscriere, o declaraţie de responsabilitate, prin care îşi asumă riscurile ce rezultă din participarea la un astfel de eveniment şi orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

CARACTERISTICI ALE COMPETITIEI:

Evenimentul este o competiţie outdoor. Traseul este neamenajat şi neprotejat, pe dealuri, prin pădure, pe drumuri forestiere dar şi pe anumite segmente de drumuri publice sau traversând localităţi. Toate acestea necesita experientă şi cunoştinţe speciale, cum ar fi:

– fiecare participant sa aibă cel puţin o experienţă generală despre concursurile de biciclete din punct de vedere al condiţiei fizice;
– fiecare participant sa aibă cunoştinţe tehnice despre abordarea unui traseu neamenajat;
– fiecare participant ar trebui sa aibă un bun simţ al directiei pe teren montan, chiar şi în condiţii de vreme rea şi vizibilitate redusă;
– fiecare participant ar trebui sa dea dovadă de fair play şi prietenie şi să acţioneze în consecinţă atunci când situaţia o cere;
– fiecare participant ar trebui să ştie şi să aibă o atitudine care să ţină cont de faptul că oricât de multe măsuri de siguranţă ar lua organizatorii, nu sunt şi nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competiţilor, mediul şi condiţiile în care se desfăşoară acestea;
– fiecare participant trebuie să ştie că nici un premiu nu este mai presus de sănătatea şi viata lui şi/sau a altor participanţi şi să acţioneze în consecinţă pentru a se proteja atunci când simte sau observă un pericol.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU:

– bicicletă în stare bună de funcţionare (preferabil mountainbike),
– cască de protecţie,
– număr cu chip (furnizat de organizatori)

Lipsa acestor articole duce la descalificare.

NUMERE DE CONCURS:

Numerele de concurs vor fi primite cu pachetele de concurs în momentul validării înscrierii, dupa ce participantul a completat şi a semnat formularul de înscriere şi declaraţia de responsabilitate.
Numerele de concurs trebuie purtate pe ghidonul bicicletei  în loc vizibil pe toata perioada cursei. Logo-urile plasate pe numere trebuie sa fie vizibile. Numerele nu trebuie sa fie tăiate sau modificate sub nici o formă în timpul concursului. Nerespectarea acestui lucru atrage descalificarea.

VALIDARE / ŞEDINTA TEHNICĂ / START:

Înscrierile la faţa locului se termină la ora 10, după care lista de participanţi se verifică şi se validează. Categoriile ce nu întrunesc numarul de minim 5 participanţi vor fi comasate cu celelalte.

Şedinţa tehnică va avea loc în ziua cursei, cu 15 minute înainte de start.
Verificarea materialelor va începe cu 30 minute înainte de start. Cu 30 minute înainte de start se vor transmite eventualele noutăţi şi modificări apărute.

Startul va fi dat la ora 10.30.

LIMITA DE TIMP:

5h de la start pentru Race

7h de la start pentru Maraton.

1h copiii (Kids)

Premierea este programată pentru orele 17.

După expirarea timpului limită şi/sau după trecerea ultimului concurent organizatorii vor fi retraşi din punctele de control/alimentare/intervenţie, cu excepţia cazurilor în care siguranţa participanţilor va impune o mobilizare suplimentară.

OPRIREA / RETRAGEREA DIN CURSĂ:

Organizatorul îsi rezervă dreptul de a opri un participant în urmatoarele cazuri:

– s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
– în cazuri exceptionale.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie să-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanunţarea retragerii din cursă poate cauza o operaţiune de cautare şi salvare, pe cheltuiala participantului implicat. Retragerea va fi confirmata prin semnatura pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii, exceptie facând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

CRONOMETRAJ:

Cronometrajul se face in sistemul electronic, cu cipuri. După sosire, cipurile vor trebui returnate.

CLASAMENTE/PREMII:

Clasamentele vor fi întocmite pe categorii:

Cursa copii (Kids) : 9 -13 fete, 9 -13 băieţi (2 categorii)

Cursa Race 35 Km : 14-17 open, 18-29, 30+ feminin, 18-29, 30-39,  40+ masculin (6 categorii)

Cursa Maraton 75 Km : 18 -29, 30+ masculin, 18+ feminin, Elite open ( sportivi legitimati ) (4 categorii)

 

Concurenţii legitimaţi UCI vor trebui să se înscrie la proba de Maraton 75 km.

Clasamentele de la probele Race 35 Km şi Maraton 75 Km vor fi luate în considerare pentru întocmirea clasamentului West Bike Tour 2014

FONDUL DE PREMII:  minim 5.000 Ron

Se vor acorda premii primilor trei clasaţi la fiecare categorie constând in bani (cu excepţia probei Kids), medalie, şi obiecte oferite de sponsori. 

Premiile vor fi anunţate în ultima săptămână pe pagina concursului www.maratontarcu.ro.

RESPECTAREA MEDIULUI ŞI CONSERVAREA NATURII:

Participanţii trebuie să conştientizeze că vor trece prin zone naturale şi pastorale, neafectate prea mult de oameni şi civilizaţie.

Aruncarea de ambalaje şi gunoaie (cu excepţia resturilor organice şi rapid biodegradabile) pe parcursul traseelor va atrage dupa sine descalificarea.

La punctele de alimentare vor fi amenajate şi semnalizate zone unde se pot lăsa pahare şi ambalaje, care ulterior vor fi strânse de organizatori.

Toţi participanţii sunt rugaţi să-şi însuşească şi să respecte în concurs regulile aplicabile Sitului Natura 2000 Munţii Ţarcu în privinţa respectării mediului, disponibile pe pagina http://www.tarcu.ro/administratie/regulament-2

SUPORTERI / AJUTOR:

Suporterii pot sustine orice competitor cu condiţia să respecte regulile de conduită, indicaţiile autorităţiilor şi/sau ale oficialilor şi să nu împiedice desfăşurarea competiţiei. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), exceptie facând cazurile deosebite şi ajutorul acordat în punctele de realimentare amenajate, unde competitorii pe lângă băuturile, fructele şi alimentele energizante oferite de organizatori pot primi şi alte alimente sau lichide.

PENALIZARI:

Urmatoarele actiuni atrag descalificarea:

– scurtarea traseului
– dopajul
– nerespectarea mediului înconjurător.
– modificarea numărului de concurs
– nerespectarea regulilor competiţiei
– comportament nesportiv faţă de alţi participanţi, oficiali, public, alte persoane.
– lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu

CONTESTATII:

Orice participant poate face o contestatie împotriva altui participant care nu a respectat regulile competitiei sau împotriva deciziilor oficialilor. Contestatia se va depune la Biroul de Informatii, în scris, la 15 minute de la afisarea rezultatelor complete provizorii împreuna cu o taxa de 50 lei. Rezolvarea contestatiei se va face în urmatoarele 30 minute. Taxa de 60 lei va fi înapoiata petentului, dacă contestaţia va fi acceptată.

MODIFICĂRI:

Echipa de organizare îşi rezerva dreptul de schimbare în detaliu a regulilor şi modului de desfăşurare a competiţiei, pâna la data de 20 Iunie 2014. Aceste posibile schimbari vor fi publicate pe pagina oficială de internet www.maratontarcu.ro cât şi pe panourile de informaţii din zona de start/sosire.
Organizarea fiecarui concurs se bazeaza pe o logistica moderna, menita sa asigure standarde de siguranta, performanţă şi protecţie a mediului:

– asistenţa medicală;
– sistem de cronometrare electronică performant MyLaps cu cipuri individuale de unică folosinţă, cu  punct intermediar de control monitorizat video;
– puncte de hidratare, alimentare şi asistenţa tehnică pe traseu;
– marcaje executate cu materiale eco;
– echipaj moto pentru verificarea şi închiderea traseului.

Traseele sunt alese în asa fel încât să poată fi parcurse fără probleme de către toţi participanţii.
Regulamentul competiţiei, traseele precum şi alte informaţii vor fi disponibile pe site-ul www.maratontarcu.ro

Pentru stabilirea clasamentului general şi acordarea punctelor West Bike Tour, cele 9 evenimente s-au împartit in 3 categorii în funcţie de lungimea şi dificultatea traseului.
Clasamentul general se intocmeste pe urmatoarele categorii:  18-29, 30-39, 40+,   14-18 open
Pentru clasamentul general se vor lua in considerare primele 5 cele mai bune clasari ale fiecarui participant la cele 9 evenimente.
Se vor primi 5 puncte pentru prezenta la start a fiecărei etape
Punctele acordate în functie de categoria evenimentului.

 

      Categoria 1

      Categoria 2

     Categoria 3

 

     Elite

     Race

     Elite

     Race

     Elite

     Race

1

300

150

200

100

100

50

2

270

135

180

90

90

46

3

250

125

160

80

80

42

4

240

120

150

75

75

38

5

230

115

140

71

70

35

6

220

110

134

68

67

32

7

210

105

130

65

64

30

8

200

100

124

62

61

28

9

190

95

120

60

58

26

10

180

90

116

58

55

24

11

170

85

112

56

52

22

12

160

80

108

54

49

20

13

150

75

104

52

46

18

14

144

72

100

50

43

16

15

138

69

96

48

40

14

16

132

66

92

46

38

13

17

126

63

88

44

36

12

18

120

60

84

42

34

11

19

114

57

80

40

32

10

20

108

54

76

39

30

9

21

102

51

72

38

28

8

22

96

48

68

37

27

7

23

92

46

64

36

26

6

24

88

44

62

35

24

5

25

84

42

60

34

22

4

26

80

40

58

33

20

3

27

76

38

56

32

18

2

28

72

36

54

31

16

1

29

68

34

52

30

15

 

30

64

32

50

29

14

 

31

60

30

48

28

13

 

32

56

29

46

27

12

 

33

52

28

44

26

11

 

34

48

27

42

25

10

 

35

44

26

40

24

9

 

36

40

25

38

23

8

 

37

38

24

36

22

7

 

38

36

23

34

21

6

 

39

34

22

32

20

5

 

40

32

21

30

19

4

 

41

30

20

28

18

3

 

42

28

19

26

17

2

 

43

26

18

24

16

1

 

44

24

17

22

15

 

 

45

22

16

20

14

 

 

46

20

15

20

13

 

 

47

18

14

18

12

 

 

48

16

13

16

11

 

 

49

14

12

14

10

 

 

50

12

11

12

9

 

 

51

10

10

10

8

 

 

52

9

9

9

7

 

 

53

8

8

8

6

 

 

54

7

7

7

5

 

 

55

6

6

6

4

 

 

56

5

5

5

3

 

 

57

4

4

4

2

 

 

58

3

3

3

1

 

 

59

2

2

2

1

 

 

60

1

1

1

1

 

  

 

DESCRIERE TRASEU

Ediţia a IV-a din 22.06.2014 se va desfăşura în arealul comunelor Armeniş, Teregova, Cornereva, Domaşnea cu scopul dezvoltării activităţilor legate de ecoturism şi activităţi în aer liber în toată regiunea, şi ca tematică se leagă de reintroducerea zimbrilor în 2014 în zonă, în cadrul rezervaţiei Rewilding Europe de pe Râul Alb.


INSCRIERE

Înscrierea se poate face:

 

– La faţa locului sâmbătă 21 iunie între orele 19-21 şi duminică 22 iunie între orele 8-10.

Vă recomandăm să vă înscrieţi online. Înscrierile on-line vor fi validate doar in momentul încasării/confirmării plăţii taxei de participare.

Înscrierea prin fax, telefon sau e-mail nu este posibila.

TAXA DE ÎNSCRIERE:

Copiii sub 14 ani (cei de la proba Kids) nu platesc taxă.

30 Ron (50 Ron la faţa locului) – pentru cei sub 18 ani de la proba Race

50 Ron – pentru adulţi, în cont sau la magazin, până în 20 iunie inclusiv

70 Ron – pentru adulţi, la faţa locului în 21 şi 22 iunie

La faţa locului se va mai percepe o garanţie pentru cip în valoare de 5 lei, returnabilă.

 

INSCRIEREA IN CURSA Maratonul Zimbrilor Tarcu A FOST INCHISA!

PARTICIPANTI CURSA – Maratonul Zimbrilor Tarcu

 


DOWNLOAD TRASEU

Proba Race 35 Km: http://maratontarcu.blogspot.ro/p/race.html

Proba Maraton 75 Km: http://maratontarcu.blogspot.ro/p/maraton.html


CAZARE

A se vedea http://maratontarcu.blogspot.com/p/informatii.html


REZULTATE

Rezultatele vor fi afişate atât pe această pagină cât şi pe www.maratontarcu.ro, a doua zi după concurs.