+40 755-978-423 Ladislau T ; +40 744-610-866 Stefan R   |   club@racingbikepro.ro

Cupa Concordia Editia a XVIII-a etapa nr IV

REGULAMENT:

DATA: 29.06.2014

LOCUL DESFASURARII:

Tapia, Timis (RO)

Organizatori:

Clubul de Turism Concordia si CS Racing Bike Pro

Sponsori:

Racing Bike Shop; DJ Macelaru, Werzalit, Margerita, Cool Bike Team, Supreme Bikes

Colaboratori: Primaria Municipiului Lugoj

Parteneri: Ocolul Silvic Lugoj, Politia Municipiului Lugoj, Politia Locala Lugoj, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Timisoara

Parteneri Media: Kiss FM; Lugoj Online; Dirt Bike; Freerrider; Redesteptarea.ro:

CATEGORII  SI TRASEU:

Categoriile la care va puteti inscrie sunt urmatoarele:

– Elite Open (18+)

– 14-17 ani Open

– 18-29 ani (Masculin / Feminin)

– 30-39 ani (Masculin / Feminin)

– 40 + ani (Masculin / Feminin)

DESCRIERE TRASEU

Traseul va fi un circuit care va trebui parcurs in functie de categoria de concurs aleasa. Acesta prezinta dificultati, specifice unui traseu MTB XCO. Startul de va da intr-o portiune de plat dupa care urmeaza o catarare de aproximativ 500m si se continua cu inca 500m de falsplat pana la intrarea in padure. Sugeram ca inaintea startului fiecare dintre dvs. sa se incalzeasca corespunzator. Dupa intrarea in padure aproape tot traseul va fi pe single-track adica poteca si vor urma o succesiune de elemente tehnice iar, coborarile si urcarile alterneaza.

Distanta traseului este de 5.5 km iar diferenta de nivel de 250m

Fiecare categorie va face un alt numar de ture si totodata o alta distanta dupa cum urmeaza:

Elite Open – 4 ture = 22 km

14-18 Open – 2 ture = 11km

18-29, 30-39 , 40+ (masculin si feminin) 3 ture =16.5 km

Participarea este posibila pe proprie raspundere.

Participantii cu varsta sub 18 ani vor putea participa doar cu semnatura unui tutore prezent la inscriere / validare sau pe baza unui acord scris si semnat de catre parinti si autentificat de catre un notar public.
Varsta pentru stabilirea categoriei se considera calculand diferenta intre anul curent si anul de nastere al concurentului, indiferent de luna sau data nasterii, conform regulamentului general de organizare a ciclismului ca sport. Exemplu: 2014-1984=30 ani

CONDITII DE PARTICIPARE:

Competitia este deschisa oricarui iubitor al sportului si al miscarii în natura.Sunt necesare: o stare buna de sanatate, un nivel corespunzator de antrenament, si un bagaj de cunostinte tehnice specifice. Participantii isi asuma întreaga responsabilitate pentru starea de sanatate în care se afla. Orice participant înscris va avea un numar de concurs furnizat de organizatori. Orice participant trebuie sa respecte regulile competitiei si trebuie sa urmeze indicatiile date de organizatori.

ÎNSCRIERE:

Înscrierea se poate face:
– on-line AICI . Înscrierile on-line vor fi validate doar in momentul incasarii/confirmarii platii taxei de participare.

TAXA DE ÎNSCRIERE:

30 Ron

Plata taxei se poate face:

– In contul RO71 BTRL 0020 1205 W249 82XX (specificati taxa inscriere Cupa Concordia XCO) – Banca Transilvania. Titular cont: Clubul Sportiv Racing Bike Pro;
– La fata locului in data de 28 iunie intre orele 13-19 si in data de 29 iunie intre ora 7 si ora 9 AM

Înscrierea prin fax, telefon sau e-mail nu este posibila.

ANULARI:

Daca evenimentul este anulat din motive de forta majora, participantii nu vor beneficia de compensatii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli de cazare sau transport.

RESPONSABILITATE:

Fiecare participant care ia parte la WEST BIKE TOUR 2014 Et a IV a – Cupa Concordia XCO editia XVIII – este responsabil pentru propria securitate si siguranta.
Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de ranire sau pagube, inconveniente datorate anularii, întârzierii sau modificarii traseelor care pot surveni în timpul desfasurarii evenimentului.
Fiecare participant trebuie sa semneze, înainte de a lua pachetul de start, o declaratie de responsabilitate, prin care îsi asuma riscurile ce rezulta din participarea la un astfel de eveniment si orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

CARACTERISTICI ALE COMPETITIEI:

Evenimentul este o competitie outdoor. Traseul este amenajat si cuprinde portiuni tehnice de coborare cat si de urcare, deasemenea sunt amenajate elemente din lemn sau pamant pe parcursul lui, 80 % din din distanta unei ture va fi prin padure, iar cea mai mare parte din el este single track (poteca).Toate acestea necesita experienta si cunostinte speciale, cum ar fi:

– fiecare participant sa aiba cel putin o experienta generala despre concursurile de biciclete din punct de vedere al conditiei fizice;
– fiecare participant sa aiba cunostinte tehnice despre abordarea unui traseu neamenajat si amenajat cu elemente tehnice prin padure;
– fiecare participant ar trebui sa aiba un bun simt al directiei pe teren montan, chiar si în conditii de vreme rea si vizibilitate redusa.
– fiecare participant ar trebui sa dea dovada de fair play si prietenie si sa actioneze în consecinta atunci când situatia o cere;
– fiecare participant ar trebui sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitilor, mediul si conditiile în care se desfasoara acestea;
– fiecare participant trebuie sa stie ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea si viata lui si/sau a altor participanti si sa actioneze în consecinta pentru a se proteja atunci când simte sau observa un pericol.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU:

– bicicleta MTB în stare buna de functionare,
– casca de protectie,
– numar cu chip (furnizat de organizatori)

Lipsa acestor articole duce la descalificare.

NUMERE DE CONCURS:

Numerele de concurs vor fi primite în momentul validarii înscrierii, dupa ce participantul a completat si a semnat formularul de înscriere, declaratia de responsabilitate .
Numerele de concurs trebuie purtate pe ghidonul bicicletei în loc vizibil, trebuie sa fie vizibile pe toata perioada cursei. Logo-urile plasate pe numere trebuie sa fie vizibile. Numerele nu trebuie sa fie taiate sau modificate sub nici o forma in timpul concursului. Nerespectarea acestui lucru va atrage dupa sine descalificarea.

VALIDARE / SEDINTA TEHNICA / START:

Sedinta tehnica va avea loc în ziua cursei.
Verificarea materialelor va începe cu 30 minute înainte de start. Cu 30 minute înainte de start se vor transmite eventualele noutati si modificari aparute.

LIMITA DE TIMP:

Categoria Elite :termen limita 2h:00min cu startul la ora 10:00
Restul categoriilor :termen limita 3h:00min cu startul la ora 12:00

OPRIREA / RETRAGEREA DIN CURSA:

Organizatorul îsi rezerva dreptul de a opri un participant în urmatoarele cazuri:

– s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
– în cazuri exceptionale.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanuntarea retragerii din cursa va cauza o operatiune de cautare si salvare (echipe de salvare) pe cheltuiala participantului implicat. Retragerea va fi confirmata prin semnatura pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii, exceptie facând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

CRONOMETRAJ:

Cronometrajul se face in sistemul electronic.

CLASAMENTE/PREMII:

Clasamentele vor fi întocmite pe urmatoarele categorii:

 14-17 ani, Open

 18-29 ani, masculin si feminin

 30-39 ani, masculin si feminin

 40+ ani, masculin si feminin

14-17 ani, Open
Elite Open

Clasamentele de la Elite, 18-29, 30-39 si 40+  vor fi luate in considerare si pentru intocmirea clasamentului general West Bike Tour 2014

Fondul de premii: 5.000 Ron

Se vor acorda premii primilor trei clasati la fiecare categorie constand in diploma, medalie, si obiecte oferite de sponsori.

Elite: Locul I – 1.000 Ron; Locul II – 700 Ron; Locul III – 500 Ron

Pentru clasarea pe Locul I la fiecare categorie in afara celor de la Elite, se va acorda un premiu de 300 Ron, iar ocupantii locurilor II si III vor primii premii constand in obiecte specifice.

CONSERVAREA NATURII:

Lasarea de gunoaie pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului înconjurator va atrage dupa sine descalificarea.

SUPORTERI / AJUTOR:

Suporterii pot sustine orice competitor cu conditia sa respecte regulile de conduita, indicatiile autoritatiilor si/sau ale oficialilor si sa nu împiedice desfasurarea competitiei. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), exceptie facând cazurile deosebite si ajutorul acordat în punctele de realimentare amenajate, unde competitorii pe lânga bauturile fructele si alimentele energizante oferite de organizatori pot primii si alte alimente, lichide.

PENALIZARI:

Urmatoarele actiuni atrag descalificarea:

– scurtarea traseului
– doping
– nerespectarea mediului înconjurator.
– modificarea numarului de concurs
– nerespectarea regulilor competitiei
– comportament nesportiv fata de alti participanti, oficiali, public, alte persoane.
– lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu

CONTESTATII:

Orice participant poate face o contestatie împotriva altui participant care nu a respectat regulile competitiei sau împotriva deciziilor oficialilor. Contestatia se va depune la biroul de Informatii, în scris, la 15 minute de la afisarea rezultatelor complete provizorii împreuna cu o taxa de 60 lei. Rezolvarea contestatiei se va face in urmatoarele 30 minute. Taxa de 60 lei va fi înapoiata petentului, daca contestatia va fi acceptata.
Prin înscriere si participare fiecare participant confirma ca a citit, înteles si acceptat conditiile de participare si aceste reguli, îsi asuma riscurile participarii la WEST BIKE TOUR 2014 Et 4– CUPA CONCORDIA editia XVIII-a– si sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante ca: trafic, conditii meteo, schimbarea vremii, zona în care se afla, echipament.

MODIFICARI:

Echipa de organizare isi rezerva dreptul de schimbare în detaliu a regulilor si modul de desfasurare a competitiei, pâna la data de 28 iunie 2014. Aceste posibile schimbari vor fi publicate pe paginile oficiale de internet www.concordialugoj.ro,  www.racingbikepro.ro cât si pe panourile de informatii din zona de start/sosire.
Organizarea fiecarui concurs se bazeaza pe o logistica moderna, menita sa asigure standarde de siguranta, performanta si protectie a mediului:

– asistenta medicala, inclusiv echipaj medical de urgenta;
– sistem de cronometrare electronica performant MyLaps cu chipuri individuale
– puncte de hidratare, alimentare si asistenta tehnica pe traseu;
– marcaje executate cu materiale eco;

Traseele competitiilor vor fi alese in asa fel incat sa poata fi parcurse fara probleme de catre toti participantii.

O parte din sumele încasate ca taxa de participare vor fi donate „Bursei de Fericire”, un proiect al asociatiei ”Daruieste viata”.
Pentru stabilirea clasamentului general al competitiei si acordarea punctelor, cele 9 evenimente s-au impartit in 3 categorii in functie de lungimea si dificultatea traseului, Cupa Concordia editia XVIII si etapa nr 4 din WEST BIKE TOUR este de categoria 1, adica cu un grad mai mare de dificultate.
Clasamentul general se intocmeste pe urmatoarele categorii: Elite Open, 18-29, 30-39, 40+ si 14-17 open.
Pentru clasamentul general se vor lua in considerare primele 5 cele mai bune clasari ale fiecarui participant la cele 9 evenimente.
Se vor primi 5 puncte pentru prezenta la start a fiecarei etape
Punctele acordate in functie de categoria evenimentului.

DECLARATIE PE PROPRIA RASPUNDERE:

Declaratia se poate lista si prezenta de catre participant  in ziua evenimentului la inscriere.

Descarca declaratie


DESCRIERE TRASEU

Traseul va fi un circuit care va trebui parcurs in functie de categoria de concurs aleasa. Acesta prezinta dificultati, specifice unui traseu MTB XCO. Startul de va da intr-o portiune de plat dupa care urmeaza o catarare de aproximativ 500m si se continua cu inca 500m de falsplat pana la intrarea in padure. Sugeram ca inaintea startului fiecare dintre dvs. sa se incalzeasca corespunzator. Dupa intrarea in padure aproape tot traseul va fi pe single-track adica poteca si vor urma o succesiune de elemente tehnice iar, coborarile si urcarile alterneaza.

Distanta traseului este de 5.5 km iar diferenta de nivel de 250m


INSCRIERE

PARTICIPANTI CURSA – Cupa Concordia MTB

INSCRIEREA IN CURSA Cupa Concordia MTB A FOST INCHISA!


DOWNLOAD TRASEU

Descarca Traseu GPS (pending)

(Pentru dezarhivare folositi UnRar sau UnZip)


CAZARE

http://www.cazarearad.ro

http://www.booking.com


REZULTATE

Pending