+40 755-978-423 Ladislau T ; +40 744-610-866 Stefan R   |   club@racingbikepro.ro
 
Cupa Arsenal Park MTB – 3 August 2014, Cat. 1

REGULAMENT:

DATA: 03.08.2014

LOCUL DESFASURARII:

Orastie – HD (RO)

Organizatori:

Verde pentru Biciclete, Racing Bike Pro si Arsenal Park

Parteneri media: KISS FM

Descriere eveniment:

Verde pentru Biciclete, Racing Bike Pro si Arsenal Park organizeaza, în data de 3 august 2014, cel mai mare concurs de biciclete din judetul Hunedoara:  Arsenal Park – Army Bike Contest
“Cupa Arsenal Park” este primul concurs de cross-country individual organizat într-o locatie unica în România: Arsenal Park Orastie, complex turistic cu specific militar. Pentru cucerirea Cupei Arsenal Park se pot întrece toti biciclistii din tara si strainatate, pasionati de cross-country. Acest concurs se afla deja la cea de-a patra edi?ie, iar în acest an face parte din seria de competitii West Bike Tour 2014.
Locul de desfasurare a concursului este Arsenal Park, Str. Codrului nr. 25, Orastie, jud. Hunedoara. ARSENAL PARK este un complex turistic de vacanta cu 3 stele pe epoleti, unul dintre putinele obiective cu tematica militara din Europa. Cele 88 de hectare pe care se întinde Arsenal Park ofera nenumarate oportunitati: aventura, muzeu militar în aer liber, teren de joaca într-un cadru natural dezarmant. Arsenal Park este astfel o tabara de antrenament, o baza de expeditii turistice, o oaza de relaxare si în acelasi timp, un furnizor de adrenalina. Perfect pentru vacante si teambuildinguri. 
Optiuni cazare si masa: Participantii din cadrul concursului si însotitorii acestora vor putea beneficia de tarife preferentiale la cazare în Camere Ofiter la Arsenal Park. Informatii la office@arsenalpark.ro. De asemenea, acestia vor beneficia de un meniu bogat special creat, la preturi accesibile.

TRASEU SI CATEGORII:

1.            Sub 14 ani open – tura speciala prin parc
2.            14-17 ani open – 1 tura 
3.            18 – 29 ani (masculin/feminin) – 2 ture
4.            30 – 39 ani (masculin/feminin) – 2 ture
5.            40 + (masculin/feminin) – 2 ture
6.            ELITE – Open  (18+) – 3 ture

Fiecare tura are o lungime de 11 km. Traseele presupun: traversari de drumuri forestiere, cursuri de apa, catarari si coborâri de viteza, portiuni tehnice de dificultate diferita. De-a lungul traseului, va exista asistenta în puncte cheie si un punct de realimentare cu apa si energizante. 

Participarea este posibila pe proprie raspundere.
Participantii cu varsta sub 18 ani vor putea participa doar cu semnatura unui tutore prezent la inscriere / validare sau pe baza unui acord scris si semnat de catre parinti si autentificat de catre un notar public.
Varsta pentru stabilirea categoriei se considera calculand diferenta intre anul curent si anul de nastere al concurentului, indiferent de luna sau data nasterii, conform regulamentului general de organizare a ciclismului ca sport. Exemplu: 2014-1984=30 ani

CONDITII DE PARTICIPARE:

Competitia este deschisa oricarui iubitor al sportului si al miscarii în natura.Sunt necesare: o stare buna de sanatate, un nivel corespunzator de antrenament, si un bagaj de cunostinte tehnice specifice. Participantii isi asuma întreaga responsabilitate pentru starea de sanatate în care se afla. Orice participant înscris va avea un numar de concurs furnizat de organizatori. Orice participant trebuie sa respecte regulile competitiei si trebuie sa urmeze indicatiile date de organizatori.

Download Regulament

ÎNSCRIERE:

 Înscrierea se poate face:

– Online pâna la data de 31 iulie 2014 ora 23.59  pe site-ul http://www.racingbikepro.ro/competitii.
– La fata locului atat sambata 2 august 2014, cat si duminica 3 august 2014

Participantii minori trebuie sa fie însotiti de un parinte sau parintele sa completeze formularul atasat pe site.

Plata taxei se poate face:

– La fata locului 

Taxa de inscriere = 30 lei
Înscrierea prin fax, telefon sau e-mail nu este posibila.

Daca evenimentul este anulat din motive de forta majora, participantii nu vor beneficia de compensatii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli de cazare sau transport.

RESPONSABILITATE:

Fiecare participant care ia parte la WEST BIKE TOUR 2014 Et a VII a  – CUPA ARSENAL PARK MTB MARATON – este responsabil pentru propria securitate si siguranta.
Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de ranire sau pagube, inconveniente datorate anularii, întârzierii sau modificarii traseelor care pot surveni în timpul desfasurarii evenimentului.
Fiecare participant trebuie sa semneze, înainte de înscriere, o declaratie de responsabilitate, prin care îsi asuma riscurile ce rezulta din participarea la un astfel de eveniment si orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

CARACTERISTICI ALE COMPETITIEI:

Evenimentul este o competitie outdoor. Traseul este neamenajat si neprotejat, prin padure.Toate acestea necesita experienta si cunostinte speciale, cum ar fi:

– fiecare participant sa aiba cel putin o experienta generala despre concursurile de biciclete din punct de vedere al conditiei fizice;
– fiecare participant sa aiba cunostinte tehnice despre abordarea unui traseu neamenajat prin padure;
– fiecare participant ar trebui sa aiba un bun simt al directiei pe teren montan, chiar si în conditii de vreme rea si vizibilitate redusa.
– fiecare participant ar trebui sa dea dovada de fair play si prietenie si sa actioneze în consecinta atunci când situatia o cere;
– fiecare participant ar trebui sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitilor, mediul si conditiile în care se desfasoara acestea;
– fiecare participant trebuie sa stie ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea si viata lui si/sau a altor participanti si sa actioneze în consecinta pentru a se proteja atunci când simte sau observa un pericol.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU:

– bicicleta în stare buna de functionare,
– casca de protectie,
– numar cu chip (furnizat de organizatori)

Lipsa acestor articole duce la descalificare.

NUMERE DE CONCURS:

Numerele de concurs vor fi primite în momentul validarii înscrierii, dupa ce participantul a completat si a semnat formularul de înscriere, declaratia de responsabilitate .
Numerele de concurs trebuie purtate pe ghidonul bicicletei  în loc vizibil, trebuie sa fie vizibile pe toata perioada cursei. Logo-urile plasate pe numere trebuie sa fie vizibile. Numerele nu trebuie sa fie taiate sau modificate sub nici o forma in timpul concursului. Nerespectarea acestui lucru va atrage dupa sine descalificarea.

VALIDARE / SEDINTA TEHNICA / START:

Sedinta tehnica va avea loc în ziua cursei.
Verificarea materialelor va începe cu 30 minute înainte de start. Cu 30 minute înainte de start se vor transmite eventualele noutati si modificari aparute.

Program:

Orarul si desfasurarea concursului:

Sâmbata 2 august 2014: inscrieri si antrenamente libere ale participantilor; nu se va percepe taxa de intrare în parc
Duminica 3 august 2014:
Ora 07:00 închidere completa a accesului auto în zona de concurs;
Ora 08:00 amenajare si organizare punct de înscriere participanti;
Ora 08:30 – 10:00 înscrieri last minute
Ora 11:00 start concurs copii; ora 11:30 start concurs 14+ 
Ora 14:30 încheierea competi?iei;
Ora 16:00 festivitatea de premiere
Premiile puse la bataie vor fi generoase:

Categoria sub 14 ani open:

Locul I : 100 lei, diploma si cupa
Locul II: 70 lei, diploma si cupa
Locul III: 50 lei, diploma si cupa
 
Categoria 14-17 ani open:

Locul I : 300 lei, diploma si cupa
Locul II: 200 lei, diploma si cupa
Locul III: 100 lei, diploma si cupa
 
Categoria 18-29 ani(masculin/feminin):

Locul I : 300 lei, diploma si cupa
Locul II: 200 lei, diploma si cupa
Locul III: 100 lei, diploma si cupa
 
Categoria 30-39 ani(masculin/feminin):

Locul I : 300 lei, diploma si cupa
Locul II: 200 lei, diploma si cupa
Locul III: 100 lei, diploma si cupa
 
Categoria 40 ani + (masculin/feminin):

Locul I : 300 lei, diploma si cupa
Locul II: 200 lei, diploma si cupa
Locul III: 100 lei, diploma si cupa
 
Categoria ELITE open:

Locul I : 1000 lei, diploma si cupa
Locul II:  700 lei, diploma si cupa
Locul III: 500 lei, diploma si cupa

OPRIREA / RETRAGEREA DIN CURSA:

Organizatorul îsi rezerva dreptul de a opri un participant în urmatoarele cazuri:

– s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
– în cazuri exceptionale.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanuntarea retragerii din cursa va cauza o operatiune de cautare si salvare (echipe de salvare) pe cheltuiala participantului implicat. Retragerea va fi confirmata prin semnatura pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii, exceptie facând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

CRONOMETRAJ:

Cronometrajul se face in sistemul electronic.

CLASAMENTE/PREMII:

Clasamentele vor fi întocmite pe urmatoarele categorii:

Cursa RACE 20 Km: 18-29 , 30-39,  40+  /  14-18 open masculin si feminin cu start la ora 11:10
Cursa Elite 40 Km : 18+ masculin si feminin cu start la ora 11:00

Se vor acorda premii primilor trei clasati la fiecare categorie constand in diploma, medalie, si obiecte oferite de sponsori.

CONSERVAREA NATURII:

Lasarea de gunoaie pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului înconjurator va atrage dupa sine descalificarea.

SUPORTERI / AJUTOR:

Suporterii pot sustine orice competitor cu conditia sa respecte regulile de conduita, indicatiile autoritatiilor si/sau ale oficialilor si sa nu împiedice desfasurarea competitiei. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), exceptie facând cazurile deosebite si ajutorul acordat în punctele de realimentare amenajate, unde competitorii pe lânga bauturile fructele si alimentele energizante oferite de organizatori pot primii si alte alimente, lichide.

PENALIZARI:

Urmatoarele actiuni atrag descalificarea:

– scurtarea traseului
– doping
– nerespectarea mediului înconjurator.
– modificarea numarului de concurs
– nerespectarea regulilor competitiei
– comportament nesportiv fata de alti participanti, oficiali, public, alte persoane.
– lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu

CONTESTATII:

Orice participant poate face o contestatie împotriva altui participant care nu a respectat regulile competitiei sau împotriva deciziilor oficialilor. Contestatia se va depune la biroul de Informatii, în scris, la 15 minute de la afisarea rezultatelor complete provizorii împreuna cu o taxa de 60 lei. Rezolvarea contestatiei se va face in urmatoarele 30 minute. Taxa de 60 lei va fi înapoiata petentului, daca contestatia va fi acceptata.
Prin înscriere si participare fiecare participant confirma ca a citit, înteles si acceptat conditiile de participare si aceste reguli, îsi asuma riscurile participarii la WEST BIKE TOUR 2014 Et 2  – PESTERA ROMANESTI MTB –  si sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante ca: trafic, conditii meteo, schimbarea vremii, zona în care se afla, echipament.

MODIFICARI:

Echipa de organizare isi rezerva dreptul de schimbare în detaliu a regulilor si modul de desfasurare a competitiei, pâna la data de 24 Mai 2014. Aceste posibile schimbari vor fi publicate pe pagina oficiala de internet www.racingbikepro.ro cât si pe panourile de informatii din zona de start/sosire.

Organizarea fiecarui concurs se bazeaza pe o logistica moderna, menita sa asigure standarde de siguranta, performanta si protectie a mediului:

– asistenta medicala, inclusiv echipaj medical de urgenta;
– sistem de cronometrare electronica performant MyLaps cu chipuri individuale de unica folosinta, cu  punct intermediar de control monitorizat video;
– puncte de hidratare, alimentare si asistenta tehnica pe traseu;
– marcaje executate cu materiale eco;
– echipaj moto pentru verificarea si inchiderea traseului.

Traseele competitiilor vor fi alese in asa fel incat sa poata fi parcurse fara probleme de catre toti participantii.
Regulamentul competitiei, precum si traseele vor fi disponibile pe site-ul www.racingbikepro.ro , precum si pe pagina de Facebook-www.facebook.com/west.bike.tour.2014
O parte din sumele încasate ca taxa de participare vor fi donate „Bursei de Fericire”, un proiect al asociatiei ”Daruieste viata”.
Pentru stabilirea clasamentului  general al competitiei si acordarea punctelor, cele 9 evenimente s-au impartit in 3 categorii in functie de lungimea si dificultatea traseului.
Clasamentul general se intocmeste pe urmatoarele categorii:  18-29, 30-39, 40+   14-18 open
Pentru clasamentul general se vor lua in considerare primele 5 cele mai bune clasari ale fiecarui participant la cele 9 evenimente.
Se vor primi 5 puncte pentru prezenta la start a fiecarei etape
Punctele acordate in functie de categoria evenimentului.


DESCRIERE TRASEU

Locul de desfasurare a concursului este Arsenal Park, Str. Codrului nr. 25, Orastie, jud. Hunedoara. ARSENAL PARK este un complex turistic de vacanta cu 3 stele pe epoleti, unul dintre putinele obiective cu tematica militara din Europa.

Fiecare tura are o lungime de 11 km. Traseele presupun: traversari de drumuri forestiere, cursuri de apa, catarari si coborâri de viteza, portiuni tehnice de dificultate diferita. De-a lungul traseului, va exista asistenta în puncte cheie si un punct de realimentare cu apa si energizante.


INSCRIERE

PARTICIPANTI CURSA – Cupa Arsenal Park MTB

INSCRIEREA IN CURSA Cupa Arsenal Park MTB A fost INCHISA!!!


DOWNLOAD TRASEU

Descarca Traseu GPS (pending)

(Pentru dezarhivare folositi UnRar sau UnZip)


CAZARE

http://www.cazarearad.ro

http://www.booking.com


REZULTATE

Open

Elite

Race (toate categoriile)