+40 755-978-423 Ladislau T ; +40 744-610-866 Stefan R   |   club@racingbikepro.ro
 
Casoaia Bike Race Editia a II-a etapa nr V, 19 Iulie

Un eveniment organizat sub egida WEST BIKE TOUR 2014

https://www.facebook.com/west.bike.tour.2014

Organizatori:

CONSILIUL JUDETEAN ARAD
CENTRUL CULTURAL JUDETEAN ARAD
ASOCIATIA EUROMEDIU
RACING BIKE PRO

Parteneri:

POLITIA LOCALA ARAD
ASOCIATIA BICLISTII AMATORI
LEXUS PUBLICITATE

Program:

Vineri: Foc tabara; activitati specifice taberei, jocuri etc.

Sambata:

MTB RACE – 20 km start ora 10:15
MTB ELITE – 40 km start la ora 10:00
CASOAIA MUSIC FEST editia a II-a 

Duminica: 

ALERGARE MONTANA
2 categorii: 7km si 14 km

ORIENTARE TURISTICA PE BICICLETE FAMILY
(echipa de minim un adult plus un copil cu vârsta minima de 9 ani)

Alte activitati specifice taberei, multa distractie, voie buna, si miscare în aer curat!

Va asteptam!

TAXA DE PARTICIPARE: 30 lei


REGULAMENT:

CATEGORII  SI TRASEU  proba de mountainbike

Categoriile la care va puteti inscrie sunt urmatoarele:

-Maraton  Elite Open (18+)

– 14-17 ani Open

-Race 18-29 ani (Masculin / Feminin)

– Race 30-39 ani (Masculin / Feminin)

-Race  40 + ani (Masculin / Feminin)

Categorii alergare monatana :

Open 7 km 

Open 14 Km

DESCRIERE TRASEU:

 Traseul pentru proba de Race va fi in lungime de apoximativ 25 km, pentru Maraton aprox 50 km. Mai multe detalii in curand.

Participarea este posibila pe proprie raspundere.

Participantii cu varsta sub 18 ani vor putea participa doar cu semnatura unui tutore prezent la inscriere / validare sau pe baza unui acord scris si semnat de catre parinti si autentificat de catre un notar public.
Varsta pentru stabilirea categoriei se considera calculand diferenta intre anul curent si anul de nastere al concurentului, indiferent de luna sau data nasterii, conform regulamentului general de organizare a ciclismului ca sport. Exemplu: 2014-1984=30 ani

CONDITII DE PARTICIPARE:

Competitia este deschisa oricarui iubitor al sportului si al miscarii în natura.Sunt necesare: o stare buna de sanatate, un nivel corespunzator de antrenament, si un bagaj de cunostinte tehnice specifice. Participantii isi asuma întreaga responsabilitate pentru starea de sanatate în care se afla. Orice participant înscris va avea un numar de concurs furnizat de organizatori. Orice participant trebuie sa respecte regulile competitiei si trebuie sa urmeze indicatiile date de organizatori.

ÎNSCRIERE:

Înscrierea se poate face:
– on-line AICI . Înscrierile on-line vor fi validate doar in momentul incasarii/confirmarii platii taxei de participare.

TAXA DE ÎNSCRIERE:

30 Ron

Plata taxei se poate face:

– In contul RO71 BTRL 0020 1205 W249 82XX (specificati taxa inscriere Cupa Concordia XCO) – Banca Transilvania. Titular cont: Clubul Sportiv Racing Bike Pro;
– La fata locului in data de 19 Iulie intre orele 07:00 – 09:30
Înscrierea prin fax, telefon sau e-mail nu este posibila.

ANULARI:

Daca evenimentul este anulat din motive de forta majora, participantii nu vor beneficia de compensatii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli de cazare sau transport.

RESPONSABILITATE:

Fiecare participant care ia parte la WEST BIKE TOUR 2014 Et a V- a – Casoaia Bike Race – este responsabil pentru propria securitate si siguranta.
Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de ranire sau pagube, inconveniente datorate anularii, întârzierii sau modificarii traseelor care pot surveni în timpul desfasurarii evenimentului.
Fiecare participant trebuie sa semneze, înainte de a lua pachetul de start, o declaratie de responsabilitate, prin care îsi asuma riscurile ce rezulta din participarea la un astfel de eveniment si orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

CARACTERISTICI ALE COMPETITIEI:

– fiecare participant sa aiba cel putin o experienta generala despre concursurile de biciclete din punct de vedere al conditiei fizice;
– fiecare participant sa aiba cunostinte tehnice despre abordarea unui traseu neamenajat si amenajat cu elemente tehnice prin padure;
– fiecare participant ar trebui sa aiba un bun simt al directiei pe teren montan, chiar si în conditii de vreme rea si vizibilitate redusa.
– fiecare participant ar trebui sa dea dovada de fair play si prietenie si sa actioneze în consecinta atunci când situatia o cere;
– fiecare participant ar trebui sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitilor, mediul si conditiile în care se desfasoara acestea;
– fiecare participant trebuie sa stie ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea si viata lui si/sau a altor participanti si sa actioneze în consecinta pentru a se proteja atunci când simte sau observa un pericol.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU:

– bicicleta MTB în stare buna de functionare,
– casca de protectie,
– numar cu chip (furnizat de organizatori)

Lipsa acestor articole duce la descalificare.

NUMERE DE CONCURS:

Numerele de concurs vor fi primite în momentul validarii înscrierii, dupa ce participantul a completat si a semnat formularul de înscriere, declaratia de responsabilitate .
Numerele de concurs trebuie purtate pe ghidonul bicicletei în loc vizibil, trebuie sa fie vizibile pe toata perioada cursei. Logo-urile plasate pe numere trebuie sa fie vizibile. Numerele nu trebuie sa fie taiate sau modificate sub nici o forma in timpul concursului. Nerespectarea acestui lucru va atrage dupa sine descalificarea.

VALIDARE / SEDINTA TEHNICA / START:

Sedinta tehnica va avea loc în ziua cursei.
Verificarea materialelor va începe cu 30 minute înainte de start. Cu 30 minute înainte de start se vor transmite eventualele noutati si modificari aparute.

LIMITA DE TIMP:

Categoria Elite :termen limita 4h:00min cu startul la ora 10:00
Restul categoriilor :termen limita 4h:00min cu startul la ora 10:15

OPRIREA / RETRAGEREA DIN CURSA:

Organizatorul îsi rezerva dreptul de a opri un participant în urmatoarele cazuri:

– s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
– în cazuri exceptionale.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanuntarea retragerii din cursa va cauza o operatiune de cautare si salvare (echipe de salvare) pe cheltuiala participantului implicat. Retragerea va fi confirmata prin semnatura pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii, exceptie facând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

CRONOMETRAJ:

Cronometrajul se face in sistemul electronic.

CLASAMENTE/PREMII:

Clasamentele vor fi întocmite pe urmatoarele categorii:

Race 14-17 ani, Open

Race 18-29 ani, masculin si feminin

Race 30-39 ani, masculin si feminin

Race 40+ ani, masculin si feminin

Mararton Open

Clasamentele de la Elite, 18-29, 30-39 si 40+  vor fi luate in considerare si pentru intocmirea clasamentului general West Bike Tour 2014

Fondul de premii: 5.000 Ron

CONSERVAREA NATURII:

Lasarea de gunoaie pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului înconjurator va atrage dupa sine descalificarea.

SUPORTERI / AJUTOR:

Suporterii pot sustine orice competitor cu conditia sa respecte regulile de conduita, indicatiile autoritatiilor si/sau ale oficialilor si sa nu împiedice desfasurarea competitiei. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), exceptie facând cazurile deosebite si ajutorul acordat în punctele de realimentare amenajate, unde competitorii pe lânga bauturile fructele si alimentele energizante oferite de organizatori pot primii si alte alimente, lichide.

PENALIZARI:

Urmatoarele actiuni atrag descalificarea:

– scurtarea traseului
– doping
– nerespectarea mediului înconjurator.
– modificarea numarului de concurs
– nerespectarea regulilor competitiei
– comportament nesportiv fata de alti participanti, oficiali, public, alte persoane.
– lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu

CONTESTATII:

Orice participant poate face o contestatie împotriva altui participant care nu a respectat regulile competitiei sau împotriva deciziilor oficialilor. Contestatia se va depune la biroul de Informatii, în scris, la 15 minute de la afisarea rezultatelor complete provizorii împreuna cu o taxa de 60 lei. Rezolvarea contestatiei se va face in urmatoarele 30 minute. Taxa de 60 lei va fi înapoiata petentului, daca contestatia va fi acceptata.
Prin înscriere si participare fiecare participant confirma ca a citit, înteles si acceptat conditiile de participare si aceste reguli, îsi asuma riscurile participarii la WEST BIKE TOUR 2014 Et 5– Casoaia Bike Race  si sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante ca: trafic, conditii meteo, schimbarea vremii, zona în care se afla, echipament.

MODIFICARI:

Echipa de organizare isi rezerva dreptul de schimbare în detaliu a regulilor si modul de desfasurare a competitiei, pâna la data de 18 Iulie 2014. Aceste posibile schimbari vor fi publicate pe paginile oficiale de internet www.concordialugoj.ro,  www.racingbikepro.ro cât si pe panourile de informatii din zona de start/sosire.
Organizarea fiecarui concurs se bazeaza pe o logistica moderna, menita sa asigure standarde de siguranta, performanta si protectie a mediului:

– asistenta medicala, inclusiv echipaj medical de urgenta;
– sistem de cronometrare electronica performant MyLaps cu chipuri individuale
– puncte de hidratare, alimentare si asistenta tehnica pe traseu;
– marcaje executate cu materiale eco;

Traseele competitiilor vor fi alese in asa fel incat sa poata fi parcurse fara probleme de catre toti participantii.

O parte din sumele încasate ca taxa de participare vor fi donate „Bursei de Fericire”, un proiect al asociatiei ”Daruieste viata”.
Pentru stabilirea clasamentului general al competitiei si acordarea punctelor, cele 9 evenimente s-au impartit in 3 categorii in functie de lungimea si dificultatea traseului, Casoaia Bike Race si etapa nr 5 din WEST BIKE TOUR este de categoria 1, adica cu un grad mai mare de dificultate.
Clasamentul general se intocmeste pe urmatoarele categorii: Elite Open, 18-29, 30-39, 40+ si 14-17 open.
Pentru clasamentul general se vor lua in considerare primele 5 cele mai bune clasari ale fiecarui participant la cele 9 evenimente.
Se vor primi 5 puncte pentru prezenta la start a fiecarei etape
Punctele acordate in functie de categoria evenimentului.

DECLARATIE PE PROPRIA RASPUNDERE:

Declaratia se poate lista si prezenta de catre participant  in ziua evenimentului la inscriere.


DESCRIERE TRASEU

Traseul pentru proba de Race va fi in lungime de apoximativ 25 km, pentru Maraton aprox 50 km. Mai multe detalii in curand.


INSCRIERE

PARTICIPANTI CURSA – Casoaia Bike Race

INSCRIEREA IN CURSA Casoaia Bike Race A FOST INCHISA!


DOWNLOAD TRASEU

Descarca Traseu GPS (pending)

(Pentru dezarhivare folositi UnRar sau UnZip)


CAZARE

http://www.cazarearad.ro

http://www.booking.com


REZULTATE

Clasament Rezultate Generale