+40 755-978-423 Ladislau T ; +40 744-610-866 Stefan R   |   club@racingbikepro.ro

Contratimpul individual este prin definitie un concurs in care ciclistul concureaza singur impotriva timpului.Acesta se intalneste de regula in competitiile cu mai multe etape, putand sa difere atat ca lungime (de la cativa kilometri (prolog) pana la zeci de kilometri), cat si dificultate (organizat pe plat, munte).

In ultimii ani in marile tururi(Frantei,Italiei) s-au organizat evenimente de acest gen in catarare, cu mare succes in randul spectatorilor.
Contratimpul individual in catarare are o istorie indelungata, primul eveniment de acest gen avand loc in 1886 in Anglia, Catford CC Hill Climb, fiind considerat cel mai vechi concurs de ciclism din lume, anul acesta avand loc a 118-a editie.

Pentru majoritatea participantilor la RACING TO THE TOP va fi o premiera modul de desfasurare al evenimentului, fiind primul de acest gen din Romania (contratimp individual in catarare pe asfalt). Dorim ca participantii sa inteleaga acest eveniment ca o ambitie personala de a ajunge la sosire, o lupta individuala in primul rand "lupta cu "muntele", apoi lupta cu timpul si cu ceilalti participanti.


REGULAMENT

DATA: 09.11.2013

LOCUL DESFĂŞURĂRII:

Localitate: SIRIA; Manastirea Feredeu,Judetul ARAD (RO)

ORGANIZATORI:

C.S Racing Bike Pro  – Arad

TRASEU ŞI CATEGORII:

Probe pe discipline si categorii de varsta:

DISCIPLINA: MTB  

CATEGORII:

  • 3,0 km – Masculin (Open)
  • 3,0 km – Feminin  (Open)

DISCIPLINA: CURSIERE  (SOSEA)

CATEGORII:

  • 3,0 km – Masculin (Open)
  • 3,0 km – Feminin   (Open)

notă:
Participarea este posibila pe proprie raspundere.
* Participantii cu varsta sub 18 ani vor putea participa doar cu semnatura unui tutore prezent la inscriere/validare sau pe baza unui acord scris si semnat de catre parinti si autentificat de catre un notar public.

Varsta pentru stabilirea categoriei se considera calculand diferenta intre anul curent si anul de nastere al concurentului, indiferent de luna sau data nasterii, conform regulamentului general de organizare a ciclismului ca sport. Exemplu: 2013-1983=30 ani

Vârsta minima admisă pentru participarea la competitie este de 14 ani, inscrierea fiind posibila doar cu acordul parintilor.

CONDIŢII DE PARTICIPARE:

Competiţia este deschisă oricărui iubitor al sportului şi al mişcării în natură.
Sunt necesare: o stare bună de sănătate, un nivel corespunzator de antrenament , si un bagaj de cunoştinţe tehnice specifice. Cei care nu au împlinit 18 ani trebuie să aibă acceptul scris şi semnat al părinţilor sau al tutorelui legal, pe formularul de înscriere şi pe declaraţia de responsabilitate. Participanţii işi asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate în care se află. Orice participant înscris va avea un număr de concurs furnizat de organizatori. Orice participant trebuie să respecte regulile competiţiei şi trebuie să urmeze indicaţiile date de organizatori.

ÎNSCRIERE:

Înscrierea se poate face prin la sediul magazinului Racing Bike Shop din  Arad, Calea Dorobantilor Nr.1,  sau folosind formularul de înscriere până la data de 08.11.2013 ora 16.

Înscrierea prin fax, telefon sau e-mail nu este posibilă.

Formularele fără semnătură nu vor fi acceptate.

TAXA DE ÎNSCRIERE:

10 Ron

ANULĂRI:

Daca evenimentul este anulat din motive de forţă majoră, participanţii nu vor beneficia de compensaţii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli de cazare sau transport.

RESPONSABILITATE:

Fiecare participant care ia parte la COMPETIŢIA  JUDEŢULUI ARAD LA CICLISM MONTAN   – RACING TO THE TOP – este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă.

Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire sau pagube, inconvenienţe datorate anulării, întârzierii sau modificării traseelor care pot surveni în timpul desfăşurării evenimentului.

Fiecare participant trebuie să semneze, înainte de înscriere, o declaraţie de responsabilitate, prin care îşi asumă riscurile ce rezultă din participarea la un astfel de eveniment şi orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

CARACTERISTICI ALE COMPETIŢIEI:

Evenimentul este o competiţie outdoor. Traseul este neamenajat şi neprotejat, este un drum public asfaltat cu inclinatie mare (10% media,iar in unele locuri inclinatia poate ajunge la peste 25%)

Toate acestea necesită experienţă şi cunoştinţe speciale, cum ar fi:

– fiecare participant să aibă cel puţin o experienţă generală despre trasee dificile din punct de vedere al conditiei fizice;

– fiecare participant să aibă cunoştinţe tehnice despre abordarea unui traseu dificil;

– fiecare participant să fie capabil să urce şi să coboare în siguranţă o pantă înclinată în condiţii dificile;

– fiecare participant ar trebui sa fie îndeajuns de experimentat încât să parcurgă un traseu alpin dificil;

– fiecare participant ar trebui sa aibă un bun simţ al direcţiei pe teren montan, chiar şi în condiţii de vreme rea şi vizibilitate redusă.

– fiecare participant ar trebui sa dea dovadă de fair play şi prietenie şi să acţioneze în consecinţă atunci când situaţia o cere;

– fiecare participant ar trebui să ştie şi să aibă o atitudine care să ţină cont de faptul că oricât de multe măsuri de siguranţă ar lua organizatorii, nu sunt şi nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competiţilor, mediul şi condiţiile în care se desfaşoară acestea;

– fiecare participant trebuie să ştie că nici un premiu nu este mai presus de sănătatea şi viaţa lui şi/sau a altor participanţi şi să acţioneze în consecinţă pentru a se proteja atunci când simte sau observă un pericol.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU:

– bicicleta în stare bună de funcţionare,

– casca de protecţie,

– număr (furnizat de organizatori)

Lipsa acestor articole duce la descalificare.

NUMERE DE CONCURS:

Numerele de concurs vor fi primite în momentul validării înscrierii, după ce participantul a completat şi a semnat formularul de înscriere, declaraţia de responsabilitate .

Numerele de concurs trebuie purtate pe ghidonul bicicletei  în loc vizibil, trebuie să fie vizibile pe toată perioada cursei. Logo-urile plasate pe numere trebuie să fie vizibile. Numerele nu trebuie să fie tăiate sau modificate sub nici o formă in timpul concursului. Nerespectarea acestui lucru va atrage după sine descalificarea.

VALIDARE / ŞEDINŢA TEHNICĂ / START

Validarea înscrierilor va avea loc cu o zi înaintea competiţiei între orele 18:00 – 21:00 şi  in ziua concursului intre orele 07:30 – 09:00 odata cu completarea şi semnarea declaraţiei de responsabilitate.

Şedinţa tehnică va avea loc în ziua cursei cu începere de la ora 12.15.

Verificarea materialelor va începe cu 30 minute înainte de start. Cu 30 minute înainte de start se vor transmite eventualele noutăţi şi modificări apărute, va avea loc.

Startul se va da la ora 13:00 individual pentru fiecare concurent in parte la intervale de 1 minut

Ordinea de start se va stabili prin tragere la sorti.

LIMITĂ DE TIMP

Nu exista limita de timp.

OPRIREA / RETRAGEREA DIN CURSĂ:

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

– s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;

– în cazuri excepţionale.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv trebuie să-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanunţarea retragerii din cursa va cauza o operaţiune de căutare şi salvare (echipe de salvare) pe cheltuiala participantului implicat. Retragerea va fi confirmată prin semnătura pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai bună variantă de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi şi acţiunile ulterioare momentului şi locului retragerii, excepţie făcând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

CRONOMETRAJ:

Cronometrajul se face in sistemul electronic la secunda.

CLASAMENTE/PREMII:

Clasamentele vor fi întocmite pe categorii. Se vor acorda premii primilor trei clasaţi la fiecare categorie constand in diploma, medalie, si imprimarea timpului intr-un camp special pe numarul de concurs.

CONSERVAREA NATURII:

Lăsarea de gunoaie pe parcursul traseelor şi/sau distrugerea deliberată a mediului înconjurător va atrage după sine descalificarea.

SUPORTERI / AJUTOR:

Suporterii pot susţine orice competitor cu condiţia să respecte regulile de conduită, indicaţiile autorităţiilor şi/sau ale oficialilor şi să nu împiedice desfaşurarea competiţiei. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), excepţie făcând cazurile deosebite şi ajutorul acordat în punctele de realimentare amenajate, unde competitorii pe lângă băuturile fructele şi alimentele energizante oferite de organizatori pot primii şi alte alimente, lichide.

ALTE REGULI:

IMPORTANT:

Imediat dupa sosire, concurentii sunt obligati sa astepte sosirea ultimului concurent , pentru a prevenii incidentele.Coborarea la zona de start se face fie la terminarea concursului fie pe un alt traseu.Pentru aceea dintre voi care doresc sa ramana in zona de finish pana la terminarea concursului va exista posibilitatea transportarii unui echipament de schimb cu o masina pusa la dispozitie de organizatori,care va pleca din zona de start  cu 15 miunte inainte de start. Nu ne asumam responsabilitatea pierderii continutului bagajelor.

Traseul de concurs este închis altor participanţi la trafic (autovehicule, vehicule,Atv-uri) .  Acest fapt atrage asupra participanţilor obligaţia de a respecta regulile de conduită în trafic impuse de lege. Orice accident provocat şi/sau în care au fost implicaţi participanţi la COMPETIŢIA  JUDEŢULUI ARAD LA CICLISM MONTAN   – RACING TO THE TOP – , survenit în timpul desfăşurării acestuia, din nerespectarea regulilor de concurs şi a regulilor de conduită în trafic impuse de lege va fi în responsabilitatea celor implicaţi în accident.

Competiţia se desfăşoară pe o zona colinara într-un spaţiu neamenajat şi neprotejat, de aceea există un risc de rănire şi/sau deces din pericole obişnuite pentru competiţiile outdoor. Acestea includ şi nu se rezumă doar la: coliziuni cu autovehicule, alte vehicule, pietre, stânci, copaci, oameni, alte obiecte, căderi, alunecări, răni provocate de frig şi/sau căldură, hipotermie, insolaţie, deshidratare, degerături, arsuri, rău de altitudine, căderi de pietre, furtuni, animale, incendii, efort fizic.

PENALIZĂRI

Următoarele acţiuni atrag descalificarea:
– scurtarea traseului
– doping
– nerespectarea mediului înconjurător
– modificarea numărului de concurs
– nerespectarea regulilor competiţiei

– comportament nesportiv faţă de alţi participanţi,oficiali, public, alte persoane.
– lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu

CONTESTAŢII:

Orice participant poate face o contestaţie împotriva altui participant care nu a respectat regulile competiţiei sau împotriva deciziilor oficialilor. Contestaţia se va depune la biroul de Informaţii, în scris, la 15 minute de la afişarea rezultatelor complete provizorii împreuna cu o taxă de 60 lei. Rezolvarea contestaţiei se va face in următoarele 30 minute. Taxa de 60 lei va fi înapoiată petentului, dacă contestaţia va fi acceptată.

Prin înscriere şi participare fiecare participant confirmă că a citit, înţeles şi acceptat condiţiile de participare şi aceste reguli, îşi asumă riscurile participării la COMPETIŢIA  JUDEŢULUI ARAD LA CICLISM MONTAN   – RACING TO THE TOP –  şi sunt responsabili pentru propriile acţiuni care ar trebui să ţină cont de circumstanţe relevante ca: trafic, condiţii meteo, schimbarea vremii, zona în care se află, echipament.

MODIFICĂRI:

Echipa de organizare işi rezervă dreptul de schimbare în detaliu a regulilor şi modul de desfăşurare a competiţiei, până la data de 08 Noiembrie 2013. Aceste posibile schimbări vor fi publicate pe pagina oficială de internet www.racingbikepro.ro cât şi pe panourile de informaţii din zona de start/sosire.

Download Regulament


DESCRIERE TRASEU

 Suprafata:  Asfalt

  Lungime :    3 Km
  Start:           186 m alt
  Sosire:         476 m alt
  Dif nivel:      290 m
  Panta medie:    Aprox 12%
  Panta Maxima: Aprox 25%
 Dificultatea traseului : 50 (Transfagarasanul are 80 de la Balea Cascada-Balea Lac).
 H=dif de nivel; D=distanta in metri; ultima parte a formulei se foloseste doar la muntii de peste 1000m, T fiind altitudinea din varful catararii.


INSCRIERE

PARTICIPANTI CURSA – Racing To The Top (Siria – Feredeu)

Nota! Inscrierile au fost inchise!


DOWNLOAD TRASEU

Descarca Traseu GPS

(Pentru dezarhivare folositi UnRar sau UnZip)


CAZARE

http://www.cazarearad.ro

http://www.booking.com


REZULTATE

Timpi oficiali Concurenti Racing To The Top